Waterstof-gemeenschap zet eigen branchevereniging op

NLhydrogen

Nederland is een branchevereniging rijker die belangrijk kan worden voor de datacentersector. NLHydrogen is de branchevereniging die de waterstofsector wil verbinden, versterken en vertegenwoordigen. “Samen gaan we voorop in de realisatie van een CO₂-vrije samenleving. Met kennisdeling, een energiek netwerk en duurzame oplossingen zorgen we dat onze leden koplopers zijn en blijven”, valt te lezen op de website van de nieuwe vereniging.

Directeur van NLHydrogen is Alice Krekt. De start van de vereniging vond plaats tijdens een symposium. Deze bijeenkomst werd bijgewoond door ongeveer 150 mensen uit onder meer de verschillende sectoren, overheid en maatschappelijke organisaties. Na de presentatie van de naam, logo, website en socials volgde het symposium. Onder leiding van de dagvoorzitter gingen directeuren en voorzitters van diverse NGO’s en brancheorganisaties alsmede direct betrokken ministeries in op de grootste uitdagingen voor de uitrol van duurzame waterstof.

“Waterstof speelt een cruciale rol in de energietransitie”, meldt de website van de vereniging. “De toepassingen zijn legio: waterstof kan dienen als halfproduct en energiedrager voor de industrie maar bijvoorbeeld ook als brandstof voor transport. Om de bedrijven die zich bezighouden met waterstof op weg te helpen in hun pionierswerk, is NLHydrogen opgericht – dé branchevereniging voor waterstof in Nederland".

Lees ook
Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

In een belangrijke stap richting een duurzamere digitale infrastructuur, heeft Saft, een dochteronderneming van TotalEnergies, een Battery Energy Storage System (BESS) geleverd aan Microsoft voor een datacenter in Zweden. Het systeem, dat in juni van dit jaar in gebruik werd genomen, vervangt de diesel generatoren. Microsoft wil in 2030 alle datac1

Techgiganten lanceren nieuwe Net Zero Innovatiehub voor datacenters in Europa

Techgiganten lanceren nieuwe Net Zero Innovatiehub voor datacenters in Europa

Enkele van de grootste namen in de technologiesector hebben de handen ineengeslagen om een nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingshub voor groene datacenters op te zetten. Google, Microsoft, Danfoss en Schneider Electric zijn de oprichters van de nieuwe Net Zero Innovatiehub voor Datacenters, gevestigd in Fredericia, Denemarken.

Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

Energy21, een speler op de Europese energiemarkt, heeft haar marktpositie aanzienlijk versterkt door de strategische overnames van twee softwareleveranciers, Ecedo en Jules. Met deze acquisities zet Energy21 een stap in het uitbreiden van haar dienstenaanbod en verstevigt ze haar rol als technologiepartner voor Europese energiebedrijven en energie1