Voor ruim 968 miljoen euro aan OCP-apparatuur geleverd in 2017

De verkoop van Open Compute Project (OCP) apparatuur levert OCP-leden geen windeieren op. Leden realiseerden in 2017 in totaal ruim 1,2 miljard dollar, omgerekend zo'n 968 miljoen euro, met de verkoop van OCP-apparatuur. Naar verwachting doorbreekt de omzet in 2021 de grens van 4,8 miljard euro (6 miljard dollar).

OCP Dit blijkt uit onderzoek van IHS Markit naar de omarming van OCP-apparatuur in de datacenterindustrie. Voor het onderzoek heeft IHS Market gesproken met OCP-leden, leveranciers en service providers. Daarnaast heeft het onderzoeksbureau eigen onderzoek uitgevoerd naar de omzet van leden per regio en verticale markt.

Stevige groei

De omzet van OCP-leden uit OCP-apparatuur heeft in 2017 een jaar-op-jaar groei doorgemaakt van 103%. Over de afgelopen vijf jaar is de markt gegroeid met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 59%. Dit terwijl de markt voor algemene datacenterapparatuur naar verwachting met slechts enkele procenten is gegroeid.

Servers zijn goed voor bijna driekwart van de omzet die OCP-leden uit OCP-apparatuur halen. De omzet uit racks, stroomapparatuur en randapparatuur groeit naar verwachting tot 2021 het hardst. Het merendeel van de omzet wordt gerealiseerd op het Amerikaanse continent, wat vooral te danken is aan de omarming van OCP-apparatuur door hyperscalers, telecompoperators en de financiële sector.

Omzet in EMEA-regio stijgt

De omzet in de EMEA-regio is echter flink gegroeid met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 70%, wat vooral te danken aan investeringen door telecombedrijven. IHS Markit verwacht dat OCP-leden in 2021 voor het eerst meer dan 1 miljard dollar omzet uit OCP-apparatuur realiseren in de EMEA-regio.

Tot slot heeft IHS Markit gekeken naar de belangrijkste redenen om OCP-apparatuur te omarmen. Het verhogen van de energie-efficiëntie, het realiseren van kostenbesparingen, standaardisatie en de mogelijkheid apparatuur snel uit te rollen worden hierbij het vaakst genoemd.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Europese IT-afdelingen luiden alarmbel

Europese IT-afdelingen luiden alarmbel

Te weinig middelen om doelstellingen te verwezenlijken Steeds meer IT-professionals zeggen hun taken niet rond te krijgen. Bedrijven verwachten almaar meer van hun IT-afdeling, bijvoorbeeld ondersteuning bieden bij de dagelijkse IT-taken (support, beveiliging, GDPR-maatregelen, …) en innovatieve projecten opzetten die de business vooruithelpen. Ma1

MWC19 onderzoek: 90 procent van operators vreest voor hogere energiekosten

MWC19 onderzoek: 90 procent van operators vreest voor hogere energiekosten

Vertiv en onderzoeksbureau 451 Research maken de resultaten bekend van een uitgebreide studie over 5G-diensten. Het onderzoek laat het nodige optimisme zien over deze diensten en de relatie ervan met edge computing. Het merendeel van de deelnemende telecomoperators gelooft dat het 5G-tijdperk in alle regio’s pas echt van start gaat in 2021. 88 pro1

Citrix brengt prioriteiten Nederlandse IT-beslissers in kaart

Citrix brengt prioriteiten Nederlandse IT-beslissers in kaart

Nederlandse IT-beslissers werken gemiddeld 9 jaar als IT-verantwoordelijke bij dezelfde organisatie. Ze veranderen van baan als ze toe zijn aan een nieuwe uitdaging (26,2%) of als ze via een headhunter een aanbieding krijgen voor een baan met meer perspectief (15,5%). Dat komt naar voren uit een recent onderzoek in opdracht van Citrix onder 850 IT1