Voor ruim 968 miljoen euro aan OCP-apparatuur geleverd in 2017

De verkoop van Open Compute Project (OCP) apparatuur levert OCP-leden geen windeieren op. Leden realiseerden in 2017 in totaal ruim 1,2 miljard dollar, omgerekend zo'n 968 miljoen euro, met de verkoop van OCP-apparatuur. Naar verwachting doorbreekt de omzet in 2021 de grens van 4,8 miljard euro (6 miljard dollar).

OCP Dit blijkt uit onderzoek van IHS Markit naar de omarming van OCP-apparatuur in de datacenterindustrie. Voor het onderzoek heeft IHS Market gesproken met OCP-leden, leveranciers en service providers. Daarnaast heeft het onderzoeksbureau eigen onderzoek uitgevoerd naar de omzet van leden per regio en verticale markt.

Stevige groei

De omzet van OCP-leden uit OCP-apparatuur heeft in 2017 een jaar-op-jaar groei doorgemaakt van 103%. Over de afgelopen vijf jaar is de markt gegroeid met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 59%. Dit terwijl de markt voor algemene datacenterapparatuur naar verwachting met slechts enkele procenten is gegroeid.

Servers zijn goed voor bijna driekwart van de omzet die OCP-leden uit OCP-apparatuur halen. De omzet uit racks, stroomapparatuur en randapparatuur groeit naar verwachting tot 2021 het hardst. Het merendeel van de omzet wordt gerealiseerd op het Amerikaanse continent, wat vooral te danken is aan de omarming van OCP-apparatuur door hyperscalers, telecompoperators en de financiële sector.

Omzet in EMEA-regio stijgt

De omzet in de EMEA-regio is echter flink gegroeid met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 70%, wat vooral te danken aan investeringen door telecombedrijven. IHS Markit verwacht dat OCP-leden in 2021 voor het eerst meer dan 1 miljard dollar omzet uit OCP-apparatuur realiseren in de EMEA-regio.

Tot slot heeft IHS Markit gekeken naar de belangrijkste redenen om OCP-apparatuur te omarmen. Het verhogen van de energie-efficiëntie, het realiseren van kostenbesparingen, standaardisatie en de mogelijkheid apparatuur snel uit te rollen worden hierbij het vaakst genoemd.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Ranking van datacenters door ISG – waarom hebben we dat in Nederland niet

Ranking van datacenters door ISG – waarom hebben we dat in Nederland niet

Bureau ISG heeft recent het Next-Gen Private/Hybrid Cloud -Data Center Services & Solutions Germany 2020 Quadrant Report Managed Hosting for Large Accounts uitgebracht. Bij drie in het onderzoek genoemde partijen is de samenvatting te downloaden. Met ruim 90 pagina’s is dat behoorlijk omvangrijk.

Kansen nu operators 5G nog vóór 2022 willen uitrollen

Kansen nu operators 5G nog vóór 2022 willen uitrollen

In 2022 hebben de meeste operators (98 procent) hun eerste commerciële 5G-diensten uitgerold, zo blijkt uit onderzoek dat Vertiv en technologieanalysebedrijf 451 Research hielden naar de status van 5G. Het onderzoek biedt inzicht in strategieën en implementatieplannen voor 5G en Edge van meer dan honderd internationale beslissers in de telecom, al1

4.000 extra banen voor Nederlandse datacenter industrie

4.000 extra banen voor Nederlandse datacenter industrie

De Nederlandse datacenter industrie is een groeiende bron van werkgelegenheid, zo blijkt uit vandaag gepubliceerd onderzoek van de Dutch Data Center Association (DDA), in samenwerking met Interxion en Workrate. De 12.500 banen die de sector momenteel creëert groeit de komende 5 jaar naar schatting tot 16.300. Het daadwerkelijk realiseren van deze1