Vertiv uitgeroepen tot een van de toonaangevende leveranciers in snelgroeiende markt modulaire datacenters

Vertiv 700 oranje

Vertiv wereldwijd leverancier van kritieke digitale infrastructuur- en continuïteitsoplossingen, is door analistenfirma Omdia uitgeroepen tot een van de toonaangevende leveranciers in de markt voor geprefabriceerde modulaire datacenters (PFM). Het bedrijf behaalde wereldwijd het op een na hoogste markaandeel. Het recente onderzoek laat zien dat de voordelen van PFM-datacenters, zoals de mogelijkheid om te schalen, een belangrijke reden zijn voor de wereldwijde groei van deze markt.

 

Het Omdia-rapport, Prefabricated Modular Data Centres, is begin 2020 gepubliceerd en gebaseerd op data uit 2018 en 2019. Het schat de waarde van PFM-leveringen in 2018 op meer dan 1,2 miljard dollar, met in 2019 een groei van het aantal PFM-datacenters van meer dan 65 procent. De analistengroep kent deze sterke groei toe aan verschillende factoren, zoals schaalbaarheid, de voordelen van off-site productie en integratie en de implementatiesnelheid.

 

Implementatiesnelheid

Lucas Beran, principal analyst voor de onderzoekstak van Omdia op het gebied van cloud en datacenters en auteur van het rapport, ziet de implementatiesnelheid als hoofdreden voor veel eigenaren en operators om voor een PFM-datacenter te kiezen. “De wildgroei van data en de aanhoudende vraag naar rekenkracht veroorzaakt de snelle groei van datacenters. Het implementeren van een traditioneel datacenter duurt 18 tot 24 maanden, maar vaak is een snellere oplossing nodig. Leveranciers van PFM-datacenters kunnen gemiddeld binnen vier tot zes maanden voorzien in een oplossing.”

PFM TIER-Ready-certificering in EMEA

Viktor Petik, vice president of Integrated Modular Solutions bij Vertiv: “We hebben een sterke toename gezien in de vraag naar PFM-datacenters. Eigenaren en operators zien steeds meer in welke voordelen ze bieden op het gebied van schaalbaarheid, kostenefficiëntie en implementatiesnelheid. Ook hechten onze klanten waarde aan ontwerpflexibiliteit en de op maat te maken oplossingen die wij bieden. Om de oplossingen veerkrachtiger en sneller beschikbaar te maken, verkregen wij via een recente overeenkomst met Uptime Institute een PFM TIER-Ready-certificering in EMEA, breidden we onze bedrijfsvoering uit in Noord-Amerika en zijn we van plan om onze PFM-faciliteit in Kroatië uit te breiden. Zo vergroten en versterken we onze capaciteit in dit belangrijke marktsegment.”

 

Het Omdia-rapport maakt onderscheid tussen meerdere varianten van PFM-datacenters met verschillende use-cases. Hieronder vallen IT- en facility-specifieke ontwerpen en zogenaamde all-in-one-modules (met geïntegreerde IT-, energievoorzienings- en koelingsinfrastructuur), die veelal worden gebruikt in het onderwijs, de industrie en de gezondheidszorg, en in afgelegen en uitdagende gebieden. Volgens Omdia stimuleert de vraag naar edge computing de groei van all-in-one-modules voor edge-locaties, waarvoor een klein datacenter in de buurt van eindgebruikers moet zijn. De ‘plug-and-play’-benadering verkort de tijd voor het implementeren en in werking stellen van het datacenter naar een aantal dagen in plaats van weken. Bovendien wordt de kans op kwaliteitsproblemen verkleind, omdat onderdelen off-site al zijn geïntegreerd en getest. 

 

Zoals in het rapport staat beschreven, dekken de PFM-ontwerpen van Vertiv een reeks verschillende oplossingen om te voldoen aan specifieke klantbehoeften. Voorbeeld hiervan is de Vertiv™ SmartMod™, een volledig op zichzelf staande, eenvoudig te configureren en gebruiksklare PFM-productreeks die het mogelijk maakt nieuwe datacenter-whitespace snel in te richten. SmartMod-ontwerpen zijn onlangs door Uptime Institute bekroond met het TIER-Ready-predicaat voor performanceveerkrachtigheid in EMEA. Ook mag Vertiv dankzij dit predicaat Uptime Tier Certification of Constructed Facilities-diensten (TCCF) verkopen met Tier-Ready modulaire units, waarmee het klanten direct voorziet van de voordelen van volledige tier-certificering. Vertiv levert ook volledig op maat gemaakte PFM-oplossingen, inclusief ontwerp, projectmanagement en systeemintegratie.

 

Meer informatie over het TIER-Ready-partnership en Vertiv-mogelijkheden, inclusief Vertiv™ Power Module, SmartMod™ en SmartMod™ MAX, is te vinden op www.vertiv.com/nl-emea/solutions. Meer informatie over hoe Vertiv datacentereigenaren en -operators kan helpen schalen, is te vinden op www.vertiv.com/nl-SW.

Lees ook
Dutch Datacenter Index september 2020

Dutch Datacenter Index september 2020

Gedurende de zomer is de indruk bevestigd dat de impact van Covid-19 op de datacenteractiviteit beperkt blijft. Toch zien we dat er aanhoudende zorgen zijn over de liquiditeit van klanten, en houden single tenant-datacenters de hand op de knip.

Vertiv lanceert monitoringoplossing met krachtige mogelijkheden voor kleine en middelgrote edge-datacenters

Vertiv lanceert monitoringoplossing met krachtige mogelijkheden voor kleine en middelgrote edge-datacenters

Vertiv, wereldwijd leverancier van kritieke digitale infrastructuur- en continuïteitsoplossingen, lanceert Vertiv™ Environet™ Alert. Deze nieuwe softwareoplossing biedt grootzakelijke infrastructuurmonitoring- en beheer-mogelijkheden voor kleine datacenters en edge-omgevingen. Vertiv™ Environet™ Alert is wereldwijd beschikbaar

Monitor eenvoudig temperaturen met zelfklevende labels

Monitor eenvoudig temperaturen met zelfklevende labels

Brady biedt nieuwe RFID-temperatuurlabels aan die draadloze temperatuurmeting en -monitoring mogelijk maken voor een uitgebreid assortiment aan toestellen, apparatuur, machines, rekken, kabels en constructies. De flexibele, slimme temperatuurdetectielabels kunnen op vrijwel elk oppervlak worden aangebracht ter ondersteuning van een geïnformeerde, proactieve...