Vertiv treedt toe tot energiealliantie van Ericsson

ericsson-energiealliantie-vertiv

Vertiv, leverancier van bedrijfskritische infrastructuur voor onder meer datacenters, sluit zich aan bij de energiealliantie van Ericsson. Deze alliantie heeft als doel zowel het marktaandeel als de omzetgroei van deelnemers te vergroten en toegangsnetwerken zich richting 5G te laten ontwikkelen.

De alliantie maakt deel uit van het Ericsson Radio Site System, dat alle componenten van de locatie-infrastructuur omvat die nodig zijn om de mobiele operator netwerkprestaties en operationele efficiëntie te bieden. De samenwerking stelt Ericsson in staat zijn portfolio uit te breiden met nieuwe technologieën, de regionale verkoopondersteuning te versterken en een consistent ecosysteem te creëren ter ondersteuning van telecomtoegangsnetwerken en 5G-implementaties. Ericsson en Vertiv gaan via de alliantie nauw samenwerken bij de planning en ontwikkeling van strategische productportfolio’s, waarbij de organisaties verwachten te profiteren van synergieën in onderzoek, ontwerp en time-to-market.

OEM-stroomsystemen en -behuizingen

Via de energiealliantie van Ericsson biedt Vertiv een breed scala aan op maat gemaakte OEM-stroomsystemen en -behuizingen aan, waaronder hybride zonne-energieoplossingen voor locaties die niet of slecht zijn aangesloten op het elektriciteitsnet. Dit wordt aangevuld met het wereldwijde product-, oplossingen- en dienstenaanbod van Vertiv om aan alle lokale behoeften tegemoet te komen.

Nishant Batra, hoofd Product Area Network Infrastructure bij Ericsson, zegt: “De verdere ontwikkeling van het netwerk begint op locatie. Dit is een echt complementaire samenwerking. Wij werken al lange tijd samen met Vertiv en weten dat wij op de uitgebreide expertise, het sterke portfolio en de wereldwijde aanwezigheid van het bedrijf kunnen rekenen. De leden van de alliantie combineren het beste van hun radiolocatietechnologie, vaardigheden en mogelijkheden om een breder, flexibeler en concurrerender portfolio te ontwikkelen om serviceproviders via het Ericsson Radio System te helpen bij hun 5G-evolutie. We blijven leveranciers aan boord halen voor aanvullende productcategorieën met een sterke focus op duurzame energie. Serviceproviders willen en eisen een naadloze overgang. De energiealliantie van Ericsson ondersteunt dit.”

Focus op onderzoek en ontwikkeling

“Deze alliantie weerspiegelt onze niet-aflatende focus op onderzoek en ontwikkeling als sleutel om de talrijke uitdagingen van deze snel ontwikkelende digitale wereld het hoofd te bieden”, aldus Giordano Albertazzi, president van Vertiv EMEA. “Dankzij de samenwerking met Ericsson kunnen wij de krachten van onze bedrijven bundelen en op lange termijn winstgevende groei realiseren door nog scherper en concurrerender te worden.”

Dossiers
Meer over
Lees ook
TÜV Rheinland heeft met SDC-certificaat eerste duurzaamheidslabel voor datacenters

TÜV Rheinland heeft met SDC-certificaat eerste duurzaamheidslabel voor datacenters

Energielabels zijn er voor wasmachines en kantoorpanden en dat het uiteindelijk duurzaamheidslabels gaan worden is duidelijk. Voor datacenters bestaan beide labels nog niet. Maar dat kan als het aan TÜV Rheinland ligt snel veranderen, want die testinstantie heeft sinds eind 2020 het SDC-certificaat.

‘Energiegebruik digitale sector vaak te hoog ingeschat’

‘Energiegebruik digitale sector vaak te hoog ingeschat’

Van der Berg, adviseur bij Stratix, schrijft op LinkedIn over zijn ingezonden brief: “De reden om een ingezonden brief te schrijven was een opiniestuk: "Denk na voor je op post, share of like klikt in de NRC van 1 maart. Het opinie artikel gebruikte volkomen onjuiste getallen, waardoor de klimaatimpact van ons digitale leven zwaar overschat wordt

Deutsche Telekom start met project voor batterijopslag van 300 MWh

Deutsche Telekom start met project voor batterijopslag van 300 MWh

Deutsche Telekom en een Noorse leverancier van Battey Energy Storage (BES) systemen hebben bekend gemaakt dat zij de eerste installatie van een batterij-energieopslagsysteem hebben gerealiseerd. Samen met het Noorse bedrijf Pixii als technologieleverancier gaan de Duitsers in totaal 300 MWh aan batterijopslag realiseren. De eerste installatie is e1