‘TIA TR-60 is standaard voor duurzaam beheer van IT-infrastructuren’

Telecommunications Industry Association (TIA)

De Telecommunications Industry Association (TIA) heeft de TR-60 gepubliceerd. Dat vertelt David Cuthbertson. Hij is lid van de commissie die infrastructure life cycle management voor de TIA behandelt. Dat werk heeft geleid tot de nieuwe TR-60 standaard die is gericht op het duurzaam beheren van IT-infrastructuren.

"In de snel evoluerende wereld van informatietechnologie worden organisaties vaak geconfronteerd met de uitdaging van het efficiënt beheren van hun IT-systemen en -infrastructuur. Diverse standaarden met betrekking tot IT, governance en cyberbeveiliging bestaan al, maar veel daarvan overlappen of herhalen dezelfde boodschappen”, aldus Cuthbertson, in het dagelijks leven directeur van Square Mile Systems. “Over het algemeen benadrukken deze standaarden het belang van procesgestuurde aanpakken in specifieke gebieden, met een sterke nadruk op projectactiviteiten. Echter, life cycle management en het beheer na de initiële implementatie (het zogeheten ‘dag 2-beheer’) worden vaak gezien als belangrijk, maar niet urgent."

Een gebied dat vaak over het hoofd wordt gezien, is het langdurig beheer van gedeelde infrastructuur. Dit gebrek aan aandacht resulteert vaak in ongeorganiseerde bekabeling (spaghetti-bekabeling), overbelaste engineering-teams en een gebrek aan documentatie. Projectteams belast met infrastructuren zijn meestal druk bezig met reverse engineering en het aanpakken van problemen uit het verleden, zoals het gebrek aan adequate deactivering van systemen.

“De TIA TR-60-norm komt tegemoet aan deze uitdagingen door een uitkomstgerichte aanpak voor te stellen die zoveel mogelijk gebruik maakt van bestaande standaarden, terwijl het ook de fundamentele oorzaken aanpakt die elders niet worden behandeld”, zegt Cuthbertson. “In tegenstelling tot het herschrijven van bestaande wijsheid en best practices, biedt TR-60 een raamwerk voor het beheer van IT-infrastructuur op de lange termijn.” Bovendien zijn de TR-60-normen ontworpen om controleerbaar te zijn, wat essentieel is, aangezien externe auditoren vaak levenscyclusproblemen moeten benadrukken voordat er actie wordt ondernomen.

Het TR-60-raamwerk omvat vijf verticale managementprocessen: Planning, Ontwerp, Implementatie, Operaties en Informatiebeheer. Daarnaast worden zes praktijkgebieden behandeld, waaronder technologie, governance, beveiliging, inkoop, logistiek en human resources. “Een van de belangrijke initiatieven binnen dit raamwerk is de ontwikkeling van de eerste standaard TIA-5077.1 op het gebied van informatie- en documentatiebeheer, gericht op het verminderen van engineeringinspanningen en het verbeteren van het onderhoud van ontwerpdocumenten, diagrammen, spreadsheets, bewakingstools, capaciteit, en dergelijke.”

De implementatie van TR-60 kan een significant verschil maken in de manier waarop ICT-infrastructuur wordt beheerd, en is gericht op het afstemmen van investeringen in infrastructuur, mensen en processen op bedrijfsresultaten. “De voordelen zijn onder meer betere cyberbeveiliging, lagere kosten, snellere wijzigingen, verminderd risico op verstoring, aanpak van vaardigheidstekorten, en verhoogde veerkracht tegen natuurrampen.”

Cuthbertson: “TR-60 biedt dus een solide raamwerk voor organisaties die streven naar een duurzaam en efficiënt beheer van hun IT-infrastructuur, wat op zijn beurt bijdraagt aan het realiseren van de strategische bedrijfsdoelstellingen.”

Meer over
Lees ook
Route Circulair lanceert Circulaire Volwassenheidsmeting 2.0

Route Circulair lanceert Circulaire Volwassenheidsmeting 2.0

De Circulaire Volwassenheidsmeting 2.0 biedt toegang tot een kennisbank met tools, formats en trainingen. Het aspect ‘Milieu’ is uitgebreid naar ‘Milieu impact data’, waarbij de nadruk ligt op de waardevolle relatie tussen milieu en data

Hyperscalers en cloud datacenters richten zich steeds meer op aanpakken van Scope 3-emissies

Hyperscalers en cloud datacenters richten zich steeds meer op aanpakken van Scope 3-emissies

Hyperscalers en cloud datacenters bevinden zich momenteel in een cruciale fase, meent onderzoeksbureau GlobData. Deze techbedrijven, die een aanzienlijke hoeveelheid van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen (GHG) en energieverbruik voor hun rekening nemen, staan onder druk om duurzame praktijken aan te nemen terwijl de vraag naar digitale di1

Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

De bouwsector staat aan de vooravond van een transformatie met de introductie van Construction Stored Carbon Credits door de Climate Cleanup Foundation. Deze innovatie, gericht op het verminderen van de CO2-uitstoot door het gebruik van biobased materialen zoals hout, hennep, en stro in de bouw, biedt een veelbelovende aanpak om de milieu-impact v1