STULZ realiseert lage GWP met CyberCool 2ze chiller

Het Duitse bedrijf STULZ breidt zijn reeks koudwatersets van de CyberCool 2ze serie voor het koelen van datacenters uit. De nieuwe ze-koudwatersets zijn als luchtgekoelde variant verkrijgbaar.

De chillers maken gebruik van het klimaatvriendelijk koudemiddel R-1234ze, een HFO-mengsel dat beschikt over een gering broeikaspotentieel (Global Warming Potential - GWP). R-1234ze kan worden ingezet als een efficiënt alternatief voor traditionele CFK-gebaseerde koudemiddelen. De CyberCool 2ze chillers zijn voorzien van EC-ventilatoren en geluidgeïsoleerde compressoren om de geluidsproductie te verminderen.

STULZ Mix-Mode-Boost-technologie

De chillers zijn uitgerust met de STULZ Mix-Mode-Boost-technologie, een dynamische regeltechniek die het mogelijk maakt de CyberCool 2 in te zetten voor indirecte vrije koeling. De intelligente omschakeling tussen compressormodus en indirecte vrije koeling maakt een milieuvriendelijke werking met maximaal rendement mogelijk.

Door de STULZ Mix-Mode-Boost-technologie wordt daarnaast 100 procent van de DX-registervlakken gebruikt zonder het ventilatortoerental te hoeven regelen. Dit verhoogt het rendement van de systemen en verlaagt daarnaast de bedrijfskosten. Microchannelwarmtewisselaars zijn volledige in aluminium uitgevoerd en voorzien van luchtgeleidingsplaten. Deze combinatie zorgt voor een optimale aanstroming van de binnenste registerelementen.

Beschikbaarheid

De koudwatersets van de STULZ CyberCool 2ze serie zijn per direct verkrijgbaar. De STULZ CyberCool 2ze koudwatersets zijn leverbaar met vermogens van 300 tot 1000 kW.

STU023 STULZ CyberCool 2 ze

De CyberCool 2ze serie van STULZ (bron foto: STULZ)

Dossiers
Meer over
Lees ook
TeraCool wil datacenters en aardgasterminals combineren

TeraCool wil datacenters en aardgasterminals combineren

Datacenters zijn berucht om hun hoge energieverbruik. Een belangrijk deel van dit energieverbruik wordt veroorzaakt door koelinstallaties in de omgevingen. TeraCool is een initiatief dat dit energieverbruik aanzienlijk wil terugdringen door datacenters te combineren met aardgasterminals. Vloeibaar aardgas wordt bij aardgasterminals aangeleverd met1

Energiebesparing door voorkoelen omgevingsslucht

Energiebesparing door voorkoelen omgevingsslucht

Door klimaatverandering hebben we in Nederland steeds vaker te maken met warme dagen. Deze warme dagen komen ook nog eens steeds vroeger in het jaar voor. De mechanische belasting van droge koelers en chillers neemt hierdoor fors toe, met een hoger energieverbruik tot gevolg. HollandMist biedt uitkomst door op warme dagen de aangezogen lucht alvas1

Servers onderdompelen in olie verlaagt energieverbruik van supercomputer aanzienlijk

Servers onderdompelen in olie verlaagt energieverbruik van supercomputer aanzienlijk

De datacentersector maakt wereldwijd een jaarlijkse groei door van 12%, waardoor het energieverbruik alleen maar blijft stijgen. Besparen op het energieverbruik van bijvoorbeeld de koelinstallatie is hierdoor van groot belang. Een prototype supercomputer van het Tokyo Institute of Technology zet hiervoor onderdompeling in, wat zorgt voor een aanzi1