STULZ introduceert 160kW WPAmini

STULZ introduceert de STULZ Explorer WPAmini, een nieuwe luchtgekoelde koelmachine met een capaciteit van 160kW. De koelmachine is geoptimaliseerd voor gebruik in onder meer datacenters.

De WPAmini is voorzien van een redundant koudemiddelcircuit om de betrouwbaarheid van de koelmachine te vergroten. Deze circuits worden aangestuurd op basis van de vereiste koelcapaciteit, zodat ook bij een lage belasting de koelmachine met maximale efficiëntie opereert. De WPAmini is voorzien van aluminium microkanaal condensators en vier scrollcompressors, die gefaseerd (25, 50, 75 en 100%) worden geactiveerd aan de hand van de benodigde capaciteit.

stulz-wpamini

Vrije koeling

Het energieverbruik van de WPAmini kan worden teruggedrongen door gebruik te maken van vrije koeling, waarvoor optioneel functionaliteit beschikbaar is. De koelmachine beschikt over drie modi: DX, vrij koeling en gecombineerd. In gecombineerde modus genereert de WPAmini koeling door gelijktijdig compressorkoeling en vrije koeling in te zetten. Dit maakt het mogelijk bij een relatief hoge buitentemperatuur - die te hoog is om uitsluitend van vrije koeling gebruik te maken - toch te koelen met vrije koeling.

Het is ook mogelijk de WPAmini in een ‘Low Noise’-versie verkrijgbaar. Bij deze versie zijn de compressors in een speciale geluidsisolerende behuizing geplaatst die de geluidsproductie van de koelmachine verlaagd tot gespreksniveau. Daarnaast kan de koelmachine optioneel worden voorzien van ventilatordiffusers, die de luchtgeleiding verbeteren. Dit zorgt voor een verdere reductie in de geluidsproductie van de unit. De koelmachine is afhankelijk van het model geschikt voor temperaturen van -40 tot +50°C

De WPAmini voldoet aan de eisen van de ErP Directive Stage 2018.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Analist: ‘Datacenters kiezen eerder cold plate-koeling dan immersion cooling’

Analist: ‘Datacenters kiezen eerder cold plate-koeling dan immersion cooling’

De toenemende power density van datacenter-racks, veroorzaakt door technologieën zoals cloud computing en generatieve AI, heeft geleid tot de verkenning van vloeistofkoeling als oplossing voor thermisch beheer. Zelfs met afscherming hebben traditionele luchtkoelingsmethoden moeite om te voldoen aan de koelbehoeften van dicht op elkaar gepakte1

Kunnen traditionele passieve koeltechnieken een bijdrage leveren aan datacenterkoeling?

Kunnen traditionele passieve koeltechnieken een bijdrage leveren aan datacenterkoeling?

Dat is een vraag die John Laban, bekend van Open Compute en OpenUK, zich stelt. Hij komt met die vraag na het zien van een korte video over global warming en het gebruik van airconditioning. Het aantal airco’s zal - zo voorspellen de makers van de video - naar verwachting de komende jaren verdrievoudigen.

Initiatief rond waterbesparing past elektrolyse toe

Initiatief rond waterbesparing past elektrolyse toe

Watergebruik en waterbesparing spelen een steeds grotere rol in de datacenterindustrie. Wereldwijd wordt daarom onderzocht hoe het gebruik van water en het toepassen van chemicaliën kan worden verminderd. In Singapore is in dat kader een interessant initiatief ontplooid voor het SIN10-datacenter van Digital Realty.