STULZ helpt datacenters om de hitte te verslaan met zijn CyberCool Free Cooling Booster

STU023 STULZ CyberCool 2 ze

STULZ de specialist in bedrijfskritische airconditioning (waaronder STULZ Groep B.V.) heeft de wereldwijde beschikbaarheid van zijn CyberCool Free Cooling Booster aangekondigd. Dit is een innovatieve module voor Vrije Koeling waarmee datacenters, maar ook industriële toepassingen, van een milieuvriendelijke koeling kunnen profiteren. Deze nieuwste aanwinst in het vooruitstrevende CyberCool-assortiment maakt het nu mogelijk dat watergekoelde machines met moderne Vrije Koeling kunnen worden uitgerust, zonder grootschalige planning of installatiewerkzaamheden. 

Vrije Koeling is stevig verankerd als een van de efficiëntste manieren om het energieverbruik van koelmachines en de tijd dat ze draaien te beperken, doordat de buitentemperatuur van lucht of water wordt gebruikt. De CyberCool Free Cooling Booster biedt een flexibele hoogwaardige koelingsoplossing waarmee het aanzienlijke besparingspotentieel van Vrije Koeling volledig kan worden benut in zowel nieuwe als bestaande systemen. Hiermee wordt niet alleen de bedrijfszekerheid gemaximaliseerd en de levensduur van de apparatuur verlengd, maar neemt ook de CO2-uitstoot af. 

Watergekoelde koelmachines die voorheen niet aan de technische eisen voor het gebruik van Vrije Koeling voldeden, kunnen nu worden omgebouwd met de CyberCool Free Cooling Booster die volledig in het hydraulische systeem wordt geïntegreerd. De plug-and-playmogelijkheid, die grotendeels geprefabriceerd is, houdt in dat het met de meeste conventionele gekoelde watersystemen zonder aanvullende hoge kosten kan worden gebruikt. Om de meest flexibele en regelbare oplossing te creëren die mogelijk is, is het systeem voorzien van een in de fabriek geteste hydrauliek, gecoördineerde koelonderdelen en een intelligente regeling, terwijl hoogwaardige onderdelen die geschikt zijn voor deellast met redundantie en werking met of zonder glycol tot de opties behoren. 

De CyberCool Free Cooling Booster garandeert een optimale regeling en een vlekkeloze communicatie en is leverbaar in vijf maten met een koelcapaciteit tussen 270 en 1800 kW. De geïntegreerde regelkast gebruikt gepatenteerde software voor de regeling van de Vrije Koeling gebaseerd op SEC.blue-controllers van STULZ met een geïntegreerde ethernetinterface en een micro-SD-poort voor upgrades van de firmware en gegevensbeheer. De intelligente controller bewaakt zowel de buiten- als de bedrijfstemperatuur en regelt de koelcapaciteit volgens de actuele behoefte. 

De CyberCool Free Cooling Booster ondersteunt drie bedrijfsstanden – Vrije Koeling, gemengde stand en mechanische koeling. Afhankelijk van de buitentemperatuur selecteert het systeem automatisch de meest geschikte stand voor een efficiënte werking. Daardoor zorgt het voor de efficiëntste Vrije Koelingscapaciteit en regeling van de condensatietemperatuur, zelfs bij hogere buitentemperaturen. 

In combinatie met de koelmachines STULZ Explorer WSW en CyberCool WaterTec vormt de CyberCool Free Cooling Booster een gecoördineerd en energiezuinig airconditioningsysteem met toonaangevende functionaliteit en prestaties. 

 

Lees ook
Arcus Infrastructure Partners LLP neemt Coolworld over van private equity investeerder Gimv

Arcus Infrastructure Partners LLP neemt Coolworld over van private equity investeerder Gimv

Arcus heeft een aanzienlijke investeringservaring met toegevoegde waarde in Europese infrastructuur en meer specifiek, in asset leasing en cold chain activiteiten. Dit zal het management van Coolworld ondersteunen bij het verder versnellen van de groei en het focussen op duurzame waarde creatie op lange termijn.

LCL past HVO als brandstof toe voor backup power

LCL past HVO als brandstof toe voor backup power

LCL Data Centers, exploitant van vijf datacenters in België, heeft een nieuwe 13,5 MVA noodstroomoplossing in gebruik genomen in haar LCL Brussels-West datacenter in Aalst. Deze installatie werkt exclusief op 100 procent ‘hydrotreated vegetable oil’ (HVO) brandstof. Daarmee is deze faciliteit het eerste datacenter in België dat biobrandstoffen geb1

Nieuwe koelingstechnieken in aantocht

Nieuwe koelingstechnieken in aantocht

Op het gebied van het koelen van datacenters gebeurt meer dan alleen vloeistofkoeling. Twee recente ontwikkelingen laten dit duidelijk zien.