<


STULZ helpt datacenters om de hitte te verslaan met zijn CyberCool Free Cooling Booster

STU023 STULZ CyberCool 2 ze

STULZ de specialist in bedrijfskritische airconditioning (waaronder STULZ Groep B.V.) heeft de wereldwijde beschikbaarheid van zijn CyberCool Free Cooling Booster aangekondigd. Dit is een innovatieve module voor Vrije Koeling waarmee datacenters, maar ook industriële toepassingen, van een milieuvriendelijke koeling kunnen profiteren. Deze nieuwste aanwinst in het vooruitstrevende CyberCool-assortiment maakt het nu mogelijk dat watergekoelde machines met moderne Vrije Koeling kunnen worden uitgerust, zonder grootschalige planning of installatiewerkzaamheden. 

Vrije Koeling is stevig verankerd als een van de efficiëntste manieren om het energieverbruik van koelmachines en de tijd dat ze draaien te beperken, doordat de buitentemperatuur van lucht of water wordt gebruikt. De CyberCool Free Cooling Booster biedt een flexibele hoogwaardige koelingsoplossing waarmee het aanzienlijke besparingspotentieel van Vrije Koeling volledig kan worden benut in zowel nieuwe als bestaande systemen. Hiermee wordt niet alleen de bedrijfszekerheid gemaximaliseerd en de levensduur van de apparatuur verlengd, maar neemt ook de CO2-uitstoot af. 

Watergekoelde koelmachines die voorheen niet aan de technische eisen voor het gebruik van Vrije Koeling voldeden, kunnen nu worden omgebouwd met de CyberCool Free Cooling Booster die volledig in het hydraulische systeem wordt geïntegreerd. De plug-and-playmogelijkheid, die grotendeels geprefabriceerd is, houdt in dat het met de meeste conventionele gekoelde watersystemen zonder aanvullende hoge kosten kan worden gebruikt. Om de meest flexibele en regelbare oplossing te creëren die mogelijk is, is het systeem voorzien van een in de fabriek geteste hydrauliek, gecoördineerde koelonderdelen en een intelligente regeling, terwijl hoogwaardige onderdelen die geschikt zijn voor deellast met redundantie en werking met of zonder glycol tot de opties behoren. 

De CyberCool Free Cooling Booster garandeert een optimale regeling en een vlekkeloze communicatie en is leverbaar in vijf maten met een koelcapaciteit tussen 270 en 1800 kW. De geïntegreerde regelkast gebruikt gepatenteerde software voor de regeling van de Vrije Koeling gebaseerd op SEC.blue-controllers van STULZ met een geïntegreerde ethernetinterface en een micro-SD-poort voor upgrades van de firmware en gegevensbeheer. De intelligente controller bewaakt zowel de buiten- als de bedrijfstemperatuur en regelt de koelcapaciteit volgens de actuele behoefte. 

De CyberCool Free Cooling Booster ondersteunt drie bedrijfsstanden – Vrije Koeling, gemengde stand en mechanische koeling. Afhankelijk van de buitentemperatuur selecteert het systeem automatisch de meest geschikte stand voor een efficiënte werking. Daardoor zorgt het voor de efficiëntste Vrije Koelingscapaciteit en regeling van de condensatietemperatuur, zelfs bij hogere buitentemperaturen. 

In combinatie met de koelmachines STULZ Explorer WSW en CyberCool WaterTec vormt de CyberCool Free Cooling Booster een gecoördineerd en energiezuinig airconditioningsysteem met toonaangevende functionaliteit en prestaties. 

 

Lees ook
BICSI fall: op hybride wijze kennis verrijken, maar ook netwerken

BICSI fall: op hybride wijze kennis verrijken, maar ook netwerken

In lijn met de afnemende pandemierisico’s biedt BICSI haar leden en andere geïnteresseerden weer de keuze om op locatie of virtueel hun kennis over communicatie-infrastructuren te verrijken en met anderen te netwerken. Allereerst tijdens de BICSI Fall conference & Exhibition in Las Vegas, eind augustus.

Johnson Controls lanceert de York YGT-koelmachine

Johnson Controls lanceert de York YGT-koelmachine

Johnson Controls, wereldwijd marktleider voor slimme, gezonde en duurzame gebouwen, introduceert de luchtgekoelde YORK YGT-serie koelmachines. Deze serie is uitgerust met schroefcompressoren met variabele snelheid en het HFO R1234ze(E)-koudemiddel.

Interxion publiceert Environmental, Social & Governance (ESG) rapport

Interxion publiceert Environmental, Social & Governance (ESG) rapport

Interxion: A Digital Realty Company publiceert voor de derde keer het jaarlijkse Environmental, Social & Governance (ESG)-rapport. Het rapport geeft inzicht in de wereldwijde prestaties van de datacenterleverancier op het gebied van milieu, sociale zaken en governance in 2020.