STULZ en CoolIT werken aan ‘chip-to-atmosfeer’ koeling

STULZ Air Technology Systems en CoolIT Systems gaan samen werken aan ‘chip-to-atmosfeer’ koeloplossingen voor datacenters. Hierbij wordt de warmte direct bij de bron afgevangen en zo snel mogelijk afgevoerd naar de atmosfeer.

stulz-logo De twee bedrijven gaan in een strategische partnership chip-to-atmosfeer oplossingen ontwikkelen die wereldwijd op de markt moeten worden gebracht. Details coolit-systems over deze oplossingen ontbreken op dit moment nog. De bedrijven geven op ISC High Performance 2016 op 21 juni 2016 in het Duitse Frankfurt meer details vrij over de oplossingen.

Wel is duidelijk dat hierbij gebruik zal worden gemaakt van CoolIT’s Direct Contact Liquid Cooling (DLDC) technologie, waarbij met behulp van thermische geleidende vloeistof warmte wordt afgevangen bij de warmste componenten van een server. Deze vloeistof wordt vervolgens uit de servers gepompt om de warmte af te voeren. Dit maakt het mogelijk efficiënt te koelen in configuraties met een hoge dichtheid.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Arcus Infrastructure Partners LLP neemt Coolworld over van private equity investeerder Gimv

Arcus Infrastructure Partners LLP neemt Coolworld over van private equity investeerder Gimv

Arcus heeft een aanzienlijke investeringservaring met toegevoegde waarde in Europese infrastructuur en meer specifiek, in asset leasing en cold chain activiteiten. Dit zal het management van Coolworld ondersteunen bij het verder versnellen van de groei en het focussen op duurzame waarde creatie op lange termijn.

Nieuwe koelingstechnieken in aantocht

Nieuwe koelingstechnieken in aantocht

Op het gebied van het koelen van datacenters gebeurt meer dan alleen vloeistofkoeling. Twee recente ontwikkelingen laten dit duidelijk zien.

Waterrestricties dreigen voor datacenters in Londen, Thames Water neemt maatregelen

Waterrestricties dreigen voor datacenters in Londen, Thames Water neemt maatregelen

Thames Water, het private nutsbedrijf dat 15 miljoen mensen van water voorziet in het Verenigd Koninkrijk, overweegt drastische maatregelen om het waterverbruik van datacenters in Londen te verminderen. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het overweegt om onder andere ‘flow restrictors’ te plaatsen en operators hogere tarieven op te leggen tijdens1