Lenovo neemt X86 servers van IBM over

Lenovo neemt de x86 serverdivisie van IBM definitief over. Onder andere de System x, BladeCenter en Flex System blade servers en switches, x86-gebaseerde Flex geïntegreerde systemen, NeXtScale en iDataPlex servers worden onderdeel van de portfolio van Lenovo. Ook alle bijbehorende software komen in het bezit van het bedrijf.

De PC-activiteiten van IBM werden in 2005 door Lenovo overgenomen, waaronder ook de ThinkPad productreeks. De twee bedrijven sloten op dit moment ook een langdurige samenwerkingsovereenkomst af. De bedrijven werken sindsdien op allerlei gebieden samen. Lenovo stapt dankzij de overname van de IBM-divisie nu dus ook zelf in de servermarkt. De System z mainframes, Power Systems, Storage Systems, Power-gebaseerde Flex servers en zowel PureApplication als PureData toepassingen blijven in het bezit van IBM.

“Het nieuws van vanochtend is erg spannend en vormt een nieuwe mijlpaal in de groeistrategie van Lenovo. Onlangs nog hebben de voorlopige marktaandeelcijfers van IDC aangetoond dat Lenovo ook in het vierde kwartaal alweer mooie vooruitgang boekt. In Nederland hebben we onze positie in de PC markt verbeterd door de nummer 3 positie in te nemen. De aankondiging van vandaag zal ons helpen die groei nog verder te versnellen om onze ambities van marktleiderschap te realiseren", legt Andreas Mayer, General Manager Benelux bij Lenovo.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Districomm BV neemt compleet IT-portfolio over van Vakbladen.com

Districomm BV neemt compleet IT-portfolio over van Vakbladen.com

Districomm BV, uitgever van onder meer TBM en ITchannelPRO, heeft met Vakbladen.com uit Den Haag overeenstemming bereikt over de overname van haar portfolio IT-bladen, met titels als DatacenterWorks, Infosecurity Magazine en CloudWorks.

Eurofiber neemt Brightfiber over

Eurofiber neemt Brightfiber over

Eurofiber neemt de Nederlandse glasvezelleverancier Brightfiber over. Met de overname versterkt Eurofiber zijn positie in de markt voor glasvezelverbindingen op bedrijvenparken. Brightfiber ontwikkelt, bouwt en beheert glasvezelnetwerken op bedrijvenparken in Nederland.

GTT neemt KPN International over 

GTT neemt KPN International over 

Met de overname wordt het netwerk uitgebreid en vergroot GTT zijn Europese marktaandeel GTT Communications, internationale provider van cloudnetworking voor multinationale ondernemingen, kondigt een definitieve acquisitieovereenkomst aan voor de overname van KPN International. KPN International is onderdeel van KPN N.V.. Met de overname is een bedrag...