Lenovo neemt X86 servers van IBM over

Lenovo neemt de x86 serverdivisie van IBM definitief over. Onder andere de System x, BladeCenter en Flex System blade servers en switches, x86-gebaseerde Flex geïntegreerde systemen, NeXtScale en iDataPlex servers worden onderdeel van de portfolio van Lenovo. Ook alle bijbehorende software komen in het bezit van het bedrijf.

De PC-activiteiten van IBM werden in 2005 door Lenovo overgenomen, waaronder ook de ThinkPad productreeks. De twee bedrijven sloten op dit moment ook een langdurige samenwerkingsovereenkomst af. De bedrijven werken sindsdien op allerlei gebieden samen. Lenovo stapt dankzij de overname van de IBM-divisie nu dus ook zelf in de servermarkt. De System z mainframes, Power Systems, Storage Systems, Power-gebaseerde Flex servers en zowel PureApplication als PureData toepassingen blijven in het bezit van IBM.

“Het nieuws van vanochtend is erg spannend en vormt een nieuwe mijlpaal in de groeistrategie van Lenovo. Onlangs nog hebben de voorlopige marktaandeelcijfers van IDC aangetoond dat Lenovo ook in het vierde kwartaal alweer mooie vooruitgang boekt. In Nederland hebben we onze positie in de PC markt verbeterd door de nummer 3 positie in te nemen. De aankondiging van vandaag zal ons helpen die groei nog verder te versnellen om onze ambities van marktleiderschap te realiseren", legt Andreas Mayer, General Manager Benelux bij Lenovo.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Nederlandse investeerder in kritieke infrastructuren overgenomen

Nederlandse investeerder in kritieke infrastructuren overgenomen

DIF, een Nederlandse investeerder in kritieke infrastructuren als telecommunicatie maar bijvoorbeeld ook fabrikanten van batterijen, is overgenomen door CVC Capital Partners.

CEDaCI Circular Economy-ready Server opgenomen in OCP-database

CEDaCI Circular Economy-ready Server opgenomen in OCP-database

Het CEDaCI-project waaraan onder andere Green IT Amsterdam en later SDIA deelnamen, begint een stevige impact op de verduurzaming van datacenters te krijgen. Het Circular Economy-ready Server-ontwerp van het CEDaCI-project is deze zomer namelijk opgenomen in de bekende Open Compute Project (OCP) database.

Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

Energy21, een speler op de Europese energiemarkt, heeft haar marktpositie aanzienlijk versterkt door de strategische overnames van twee softwareleveranciers, Ecedo en Jules. Met deze acquisities zet Energy21 een stap in het uitbreiden van haar dienstenaanbod en verstevigt ze haar rol als technologiepartner voor Europese energiebedrijven en energie-afnemers...