Siemon Lightverse glasvezelinfrastructuur met ruime marge gecertificeerd voor 400G

Siemon-300200

Siemon, een toonaangevende wereldwijde specialist op het gebied van netwerkinfrastructuren, is verheugd aan te kondigen dat zijn nieuwe ultra low-loss single mode MTP-bekabelingssysteem een aanzienlijke positieve marge vertoont ten aanzien van de IEEE 400 Gigabit-kanaallimieten. Dat Lightverse beduidend beter presteert dan IEEE 4G is bewezen via tests die zijn uitgevoerd door derden.

Intertek Testing Services, een wereldleider in het testen, inspecteren en certificeren van producten, heeft Siemon's nieuwe single mode ultra low-loss MTP-bekabelingssysteem getest in IEEE 802.3bs 400GBASE-DR4 en IEEE 802.3cu 400GBASE-FR4 400 Gigabit-toepassingen. Bij het testen werd gebruikgemaakt van het nieuwe LightVerse-glasvezelbekabelingssysteem van Siemon, dat vorige maand in heel Europa werd gelanceerd. 

Beide kanalen zijn geconfigureerd met een hoger aantal verbindingen dan gewoonlijk wordt gebruikt om de prestaties bij een reeks implementaties te garanderen. Het parallelle optische 400GBASE-DR4-kanaal bestond uit acht gekoppelde Siemon LightVerse MTP-adapterplaten en MTP-MTP-bekabelingsassemblages over de maximaal toegestane kanaallengte van 500 meter. Het WDM 400GBASE-FR4-kanaal bestond uit vijf Siemon LightVerse MTP-naar-LC-modules, MTP-MTP-bekabelingsassemblages en LC-LC BladePatch-glasvezeljumpers over de maximaal toegestane kanaallengte van 2000 meter. Beide kanaalconfiguraties zijn getest op insertion loss en reflectie met behulp van de één-jumpermethode zoals gespecificeerd in TIA-568.3.D-normen. Beide kanalen vertoonden daarbij een aanzienlijke marge boven de strikte IEEE-kanaallimieten.

Siemon's toonaangevende single mode ULL componentspecificaties bieden een maximale optische IL-prestatie van 0,30 dB voor MTP-connectoren, 0,50 dB voor MTP-LC-modules en 0,20 dB voor LC BladePatch-kabels. De kanaaltesten lieten werkelijke resultaten zien die ver onder de maximale specificaties lagen. 

“Nu opkomende technologieën de wijdverspreide acceptatie van 400 Gigabit in hyperscale datacenters stimuleren en datacenters van ondernemingen zich opmaken om deze snelheden van de volgende generatie in te zetten, moeten datacenter managers erop kunnen vertrouwen dat hun bekabelingssystemen huidige en toekomstige 400 Gigabit-applicaties betrouwbaar kunnen ondersteunen. Tests door derden van ons ultra low-loss single mode MTP-bekabelingssysteem bieden dat vertrouwen overduidelijk”, zegt Gary Bernstein, RCDD, CDCD, global datacenter solutions specialist bij Siemon. “Door aan te tonen dat onze ultra low-loss componenten in staat zijn om meerdere gekoppelde verbindingen in 400 Gigabit-kanalen te ondersteunen en toch te voldoen aan de strenge IEEE-vereisten, krijgen datacenter managers de flexibiliteit om een reeks van afstanden en configuraties te realiseren, inclusief het gebruik van handige cross connects die beheer, upgrades en herconfiguraties vergemakkelijken, terwijl ze binnen de voor hen acceptabele verliezen blijven.”

Kijk voor meer informatie over het 400G-testoverzicht van derden van Siemon's single mode ultra low-loss-systeem op: https://go.siemon.com/400gtesting

Ga voor meer informatie over Siemon’s 400/800G-datacenternetwerken naar:

https://www.siemon.com/en/home/applications/400g-datacenter-networking

 

Meer over
Lees ook
Stichting FttX Certificering heeft eerste certificaat uitgewerkt en getest

Stichting FttX Certificering heeft eerste certificaat uitgewerkt en getest

De stichting FttX Certificering heeft haar eerste certificaat uitgewerkt en getest in een pilot. Met de branchebrede certificering voor FttX glasvezelprofessionals wil de stichting het vakmanschap en de kwaliteit van de glasvezelinfrastructuur voor de toekomst borgen.

NAVO gaat ook onderzeese internetkabels beveiligen

NAVO gaat ook onderzeese internetkabels beveiligen

De NAVO richt de Critical Undersea Infrastructure Coordination Cell. Deze zal gaan werken vanaf het hoofdkantoor van de defensie-organisatie. Het centrum gaat advies leveren over het beveiligen van onderzeese infrastructuur van NAVO-lidstaten. Ook deelt het best practices met zowel militaire als civiele belanghebbenden. Dat meldt NAVO-secretaris-generaal...

Microsoft koopt Britse startup voor gegevensoverdracht met zeer  hoge snelheden

Microsoft koopt Britse startup voor gegevensoverdracht met zeer hoge snelheden

Microsoft heeft vandaag aangekondigd dat het Lumenisity heeft overgenomen, een Britse startup die 'hollow core fiber' (HCF) technologieën ontwikkelt, voornamelijk voor datacenters en ISP's. Volgens Microsoft zal de overname het bedrijf in staat stellen "zijn wereldwijde cloudinfrastructuur verder te optimaliseren" en te voldoen aan de latency- en beveiligingsbehoeften...