Maunt neemt Infra Systems Nederland over

glasvezel-600400

Met de overname van Infra Systems Nederland (ISN) versterkt Maunt haar positie als premium distributeur in dataopslag en -verbinding. ISN is een ervaren leverancier van producten voor het bouwen van onder- en bovengrondse glasvezelnetwerken. Het portfolio van ISN sluit naadloos aan op het bestaande aanbod van Maunt.

ISN heeft in de afgelopen 25 jaar een breed scala aan speciale glasvezeloplossingen ontwikkeld voor klanten als KPN, Eurofiber en de overheid. Ook werken zij intensief samen met verschillende grote aannemers voor datanetwerken binnen de energie-, infra-, data-, rail- en datacentermarkt.

Maunt zet door deze overname een grote stap in haar groeistrategie én verbreedt hiermee haar portfolio aan glasvezelkabels, -buizen, -handholes, -lasmoffen en - accessoires. Gekoppeld aan de sterke procesautomatisering, met een innovatief online portal, kan Maunt zo nog meer klanten nog breder en efficiënter bedienen.

Maarten Verbunt, algemeen directeur en eigenaar van Maunt: “De overname van ISN versterkt onze positie binnen de diverse markten. ISN heeft in de afgelopen decennia een uitstekende naam opgebouwd met topmerken als o.a. Fibrain, Zweva, Emtelle, 3M, Corning en Dura-Line. De mensen van ISN hebben veel ervaring en technische kennis, die ze gepassioneerd inzetten voor het maken van de beste oplossingen en/ of levering. De kracht van deze overname ligt dan ook niet alleen in het implementeren van ISN in de innovatieve systemen van Maunt, waardoor de klanten nog beter en efficiënter geholpen kunnen worden, maar ook in het feit dat de directieleden Ron Bron en Frank Hermans aan ISN verbonden blijven om met al hun kennis en ervaring de klanten en businesspartners op een vertrouwde manier te zullen blijven bedienen.”

Ron Bron, algemeen directeur en medeoprichter ISN: “Deze overname is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het mooie bedrijf dat Frank Hermans en ik samen met onze collega’s de afgelopen 25 jaar met zorg hebben opgebouwd. Deze strategische stap markeert het begin van een nieuw hoofdstuk vol mogelijkheden en groei waar wij onze volledige medewerking en ondersteuning aan zullen geven. Het vertrouwen van onze opdrachtgevers zal binnen ISN gewaardeerd blijven net als de flexibiliteit en servicegerichtheid. Wij kijken uit naar een mooie en succesvolle toekomst.”

 

Over Maunt

Maunt legt de focus op het design en de levering van glasvezel- en coaxmaterialen voor de marktsegmenten telecom, datacenters, industrie en defensie. Als technisch distributeur heeft Maunt een significante marktpositie verkregen in de leveringen van materialen voor fiber-to-the-home (FTTH) netwerken. Daarnaast is het marktleider in  leveren en onderhouden van glasvezelgereedschappen & apparatuur én is het marktleider in glasvezel connectivity oplossingen voor datacenters. Maunt heeft een inhouse service-center, met eigen service engineers die dagelijks het onderhoud uitvoeren van glasvezel las-, meet- en blaasapparatuur. Maunt beheert haar eigen logistiek en is gevestigd in Made. Het richt zich hoofdzakelijk op regio Nederland, met een sterke ambitie richting België en Duitsland.

Lees ook
Eaton neemt specialist in thermische monitoring Exertherm over

Eaton neemt specialist in thermische monitoring Exertherm over

Eaton heeft het Britse bedrijf Exertherm, gespecialiseerd in thermische monitoring, overgenomen. Daarmee breidt Eaton zijn aanbod aan technologie en oplossingen op het gebied van continue thermische monitoring van kritieke elektrische apparatuur

Sonnevelt Opleidingen onderdeel van Complementair Groep.

Sonnevelt Opleidingen onderdeel van Complementair Groep.

Complementair Groep, het moederbedrijf van o.a. Nederlands grootste onafhankelijke IT-opleider Vijfhart, heeft vandaag bekend gemaakt dat Sonnevelt Opleidingen uit Hedel onderdeel is geworden van Complementair Groep.

Groep Graafrechten wordt onderdeel van NLconnect

Groep Graafrechten wordt onderdeel van NLconnect

De Groep Graafrechten, een samenwerkingsverband van een elftal aanbieders van vaste telecommunicatie-infrastructuur, wordt onderdeel van branchevereniging NLconnect. Voortaan opereert het samenwerkingsverband als de NLconnect Groep Graafrechten.