SensorProbe2+ monitort temperatuur, luchtvochtigheid en energieverbruik

AKCP lanceert SensorProbe2+ (SP2+), een platform waarmee beheerders de temperatuur, luchtvochtigheid en het energieverbruik van datacenters kunnen monitoren. SP2+ werkt met behulp van kleine Simple Network Management Protocol (SNMP) apparaatjes, die in serverkasten worden geplaatst.

AKCP-SP2plus SP2+ is de opvolger van het SensorProbe2 platform, dat AKCP al langer levert. Nieuw in de SP2+ is onder andere ondersteuning voor versleutelde e-mail, SNMPv3 en VPN, en de aanwezigheid van een interne cellulaire modem. Daarnaast bevat de SP2+ alle een flink aantal features uit het securityProbe platform van AKCP.

Thermal Map Sensor

Het nieuwe platform is compatibel met de meest recente slimme sensoren van AKCP, waaronder de Thermal Map Sensor. Deze sensor combineert vier sensoren in één sensorpoort op de SP2+ en monitors de lucht die in en uit een datacenterrack gaat. Dit maakt het mogelijk in real-time hotspots in een datacenter op te sporen. In totaal kan de luchtinlaat en -uitlaat van maximaal vier racks worden gemonitord met één SP2+.

Het is mogelijk de SP2+ uit te breiden met uitbreidingsunits, waaronder de E-Sensor 8 en de E-Opto 16. Hiermee is het mogelijk extra sensorpoorten en droge contacten toe te voegen aan de SP2+. Een 12V versie van de SP2+ maakt het mogelijk met behulp van de SP2+ apparatuur van derden aan te sturen, waaronder elektromagnetische sloten, Weigand kaartlezers en biometrische sensoren.

Lees ook
Onderzoekers van HvA zoeken MKB-bedrijven die hun clouddiensten willen laten testen op energie-efficiëntie

Onderzoekers van HvA zoeken MKB-bedrijven die hun clouddiensten willen laten testen op energie-efficiëntie

Het energieverbruik van datacenter is hoog. Wie cloudapplicaties in een datacenter host is er dan ook bij gebaat deze applicaties zo energie-efficiënt te laten opereren. Het onderzoeksprogramma CleanTech van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is op zoek naar bedrijven die deze energie-efficiëntie willen laten testen. De onderzoekers van de HvA bere1

Google investeert 55 miljoen euro in windenergie

Google investeert 55 miljoen euro in windenergie

Google investeert 55 miljoen euro in de ontwikkeling van windmolens in de Amerikaanse staat Texas. De windmolens zijn bedoeld om de CO2-emissies die door traditionele energiebronnen worden geproduceerd te compenseren. Google drijft zijn datacenters en kantoorpanden niet aan met windenergie, maar maakt gebruik van lokale traditionele energiebedrij1