SDN-markt is in 2018 pakweg 8 miljard dollar waard

Software Defined Networking (SDN) wordt steeds belangrijker binnen datacenters. Dat de markt steeds belangrijker wordt blijkt ook uit de voorspelling van IDC. Het onderzoeksbureau verwacht dat de SDN-markt in 2018 goed is voor een jaaromzet van 8 miljard dollar.

IDC deed zijn voorspelling op Interop 2015. SDN stelt beheerders in staat snel en flexibel te schakelen door softwarematig functionaliteiten toe te voegen of juist te verwijderen aan de infrastructuur. De trend wordt steeds populairder, wat voor IDC eerder reden was haar voorspelling bij te stellen. Zo voorspelde IDC tijdens Interop 2012 nog dat de SDN-markt in 2016 goed zou zijn voor een jaaromzet van 2 miljard dollar. Eind 2012 stelde IDC deze voorspelling al naar boven bij tot een jaaromzet van 3,7 miljard dollar in 2016.

IDC verwacht dat de markt in de twee jaren die hierop volgen dus nogmaals een forse groei doormaakt, tot een jaaromzet van 8 miljard dollar in 2016.

Lees ook
BICSI publiceert update van ANSI/BICSI 002-2024

BICSI publiceert update van ANSI/BICSI 002-2024

BICSI heeft onlangs ‘ANSI/BICSI 002-2024, Data Center Design and Implementation Best Practices’ en ‘Essentials of Data Center Projects, Second Edition’ uitgebracht. Beide documenten spelen al jaren een belangrijke rol bij het plannen, ontwerpen, bouwen en beheren van datacenterfaciliteiten.

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

In december 2023 is het eerste iXora systeem bij een van de datacenters van NorthC in Rotterdam geïnstalleerd. Na een periode van vier maanden heeft iXora al heel veel kunnen testen en de resultaten zijn erg goed. Dit toont aan dat men op de juiste weg zit naar succes.

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber (Cloud Infra) stelt klanten in staat om rechtstreeks end-to-end verbindingen te maken van elk Equinix IBX Datacenter naar elke DCspine-verbonden datacenterlocatie op aanvraag, zonder fysieke cross-connects.