Schneider Electric rondt overname van EcoAct af

Schneider-Electric_560300

Schneider Electric, wereldwijde leider in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, kondigt de afronding van de overname van EcoAct SAS (“EcoAct”) aan. EcoAct is een internationale leider in klimaatadvies en net zero-oplossingen. Deze overname is het resultaat van exclusieve onderhandelingen tussen Schneider Electric en de Atos Group op 3 juli 2023. De afronding van de transactie volgt op overleg met de betrokken werknemersvertegenwoordigingen en goedkeuring van de bevoegde regelgevende instanties. 

 
Door de overname komen twee organisaties samen om bedrijfsoplossingen te versnellen die waarde leveren voor zowel het klimaat als klanten. EcoAct's portfolio van net-zero en nature-based  producten en diensten, waaronder advies, klimaatdatatools en de ontwikkeling van koolstofcompensatieprojecten, zal de wereldwijde Sustainability Business van Schneider Electric uitbreiden en versnellen.
 
De samenvoeging van de twee organisaties breidt de mogelijkheden van Schneider Electric uit om end-to-end oplossingen te bieden die organisaties door de netto-nultransformatie leiden. De adviesdiensten van het bedrijf ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheidsstrategieën en het stellen van scope 1, 2 en 3-doelen. Dit wordt versterkt door het AI-gedreven portfolio van digitale en datamanagementtools.
 
Lees ook
Fransen kopen datacenterfirma Verne Global

Fransen kopen datacenterfirma Verne Global

Het Franse private equity bedrijf Ardian heeft de datacenteronderneming Verne Global overgenomen van Digital 9 Infrastructure (D9). Deze overname is een belangrijke stap in de evolutie van Verne Global, dat sinds 2021 in handen was van D9, nadat het voor 231 miljoen Britse pond was gekocht.

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv heeft aangekondigd dat dochterondernemingen van het bedrijf een definitieve overeenkomst hebben gesloten om alle aandelen van CoolTera te verwerven. Dit is een leverancier van liquid cooling-oplossingen voor datacenters.

nLighten stapt in Nederlandse datacentermarkt via overname van Gyro Center

nLighten stapt in Nederlandse datacentermarkt via overname van Gyro Center

nLighten, een digitaal infrastructuurplatform, heeft een significante stap gezet in zijn Europese uitbreiding door de overname van Gyro Center, een datacenter in Amsterdam. Deze acquisitie past in nLighten's ambitie om een Europees edge datacenterplatform te ontwikkelen en te beheren. Dit platform, onderdeel van I Squared Capital, een wereldwijd opererende...