Schneider Electric rondt overname van EcoAct af

Schneider-Electric_560300

Schneider Electric, wereldwijde leider in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, kondigt de afronding van de overname van EcoAct SAS (“EcoAct”) aan. EcoAct is een internationale leider in klimaatadvies en net zero-oplossingen. Deze overname is het resultaat van exclusieve onderhandelingen tussen Schneider Electric en de Atos Group op 3 juli 2023. De afronding van de transactie volgt op overleg met de betrokken werknemersvertegenwoordigingen en goedkeuring van de bevoegde regelgevende instanties. 

 
Door de overname komen twee organisaties samen om bedrijfsoplossingen te versnellen die waarde leveren voor zowel het klimaat als klanten. EcoAct's portfolio van net-zero en nature-based  producten en diensten, waaronder advies, klimaatdatatools en de ontwikkeling van koolstofcompensatieprojecten, zal de wereldwijde Sustainability Business van Schneider Electric uitbreiden en versnellen.
 
De samenvoeging van de twee organisaties breidt de mogelijkheden van Schneider Electric uit om end-to-end oplossingen te bieden die organisaties door de netto-nultransformatie leiden. De adviesdiensten van het bedrijf ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheidsstrategieën en het stellen van scope 1, 2 en 3-doelen. Dit wordt versterkt door het AI-gedreven portfolio van digitale en datamanagementtools.
 
Meer over
Lees ook
Penta Infra neemt Nexus sustainable-by-design datacenter in brussel over

Penta Infra neemt Nexus sustainable-by-design datacenter in brussel over

Europese core and edge colocatie-provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital kondigen vandaag de aankoop van de gloednieuwe Nexus datacenter-campus in Brussel aan. Het datacenter wordt gekocht van internationale vastgoedinvesteerder en -ontwikkelaar Ghelamco.

Previder versterkt positie als Managed Service Provider met overname Global-e ICT solutions & Global-e Datacenter

Previder versterkt positie als Managed Service Provider met overname Global-e ICT solutions & Global-e Datacenter

Managed Service Provider Previder, met locaties in Hengelo en Vianen, neemt Global-e ICT solutions & Global-e Datacenter over. Met deze overname van het bedrijf in Rijen, Noord-Brabant, vergroot Previder haar aanwezigheid in Nederland. Niet alleen in het midden en oosten, maar ook in het zuiden van ons land kunnen we hierdoor klanten beter bediene1

Eaton neemt specialist in thermische monitoring Exertherm over

Eaton neemt specialist in thermische monitoring Exertherm over

Eaton heeft het Britse bedrijf Exertherm, gespecialiseerd in thermische monitoring, overgenomen. Daarmee breidt Eaton zijn aanbod aan technologie en oplossingen op het gebied van continue thermische monitoring van kritieke elektrische apparatuur