Schneider Electric kondigt energieopslagsysteem aan

Schneider Electric introduceert een energieopslagsysteem op basis van lithium-ion batterijen. Het systeem heet EcoBlade.

Met het systeem speelt Schneider Electric in op de uitdagingen die veel duurzame energiebronnen opleveren. Veel van deze energiebronnen waaronder zonne-energie zijn niet continu beschikbaar. Met een energieopslagsysteem kunnen bedrijven op momenten dat veel duurzame energie wordt opgewerkt energie opslaan, zodat deze op momenten bijvoorbeeld gedurende de nacht kan worden aangesproken. Naast Schneider Electric werkt ook Tesla aan een dergelijk opslagsysteem.

Losstaand of als onderdeel van groter systeem

EcoBlade is een 30 inch unit van ongeveer 25 kg. In de unit is een slimme batterijmodule aanwezig die verbonden is met het netwerk. Een EcoBlade kan losstaand worden gebruikt of worden opgenomen in een groter systeem met EcoBlades. Het systeem is geïntegreerd in het ecosysteem van Schneider Electric, en maakt onder andere gebruik van de DCIM tool Struxureware.

Naar verwachting is EcoBlade in de loop van 2016 beschikbaar. De richtprijs van de oplossing ligt op minder dan 500 dollar per kWh.

Dossiers
Lees ook
Gartner: grote techbedrijven en enterprise-organisaties gaan steeds meer investeren in eigen energievoorziening

Gartner: grote techbedrijven en enterprise-organisaties gaan steeds meer investeren in eigen energievoorziening

Met de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) en de daaruit voortvloeiende exponentiële groei in dataverbruik, staan grote techbedrijven en steeds meer enterprise-organisaties voor een uitdaging. De afhankelijkheid van een stabiele energievoorziening wordt steeds crucialer, en de risico’s van energietekorten kunnen ze zich simpelweg niet meer1

Microsoft faciliteert test met brandstofcellen voor backup power in datacenters

Microsoft faciliteert test met brandstofcellen voor backup power in datacenters

In de zoektocht naar duurzame oplossingen voor de energie-intensieve IT-sector, hebben Caterpillar, Microsoft en Ballard Power Systems een belangrijke stap gezet. In een gezamenlijk project - H2@Scale geheten - laten zij zien dat op waterstof gebaseerde brandstofcellen een veelbelovende rol kunnen spelen

Google moet Ierse bouwplannen schrappen

Google moet Ierse bouwplannen schrappen

Het nieuws dat Google geen bouwvergunning krijgt om een bestaand hyperscaler complex in Ierland te vergroten is als een bom ingeslagen. Wereldwijd zorgt het besluit voor veel persaandacht. Het is net als bij de Zeewolde Facebook perikelen. Nederland had daarmee een primeur, wat de Ieren doen is minstens zo belangrijk.