Schneider Electric breidt portfolio uit met Easy Micro Data Centers

Schneider-Electric_560300

Schneider Electric™, de koploper in digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, kondigt de uitbreiding aan van het Micro Data Center-portfolio met de Easy Micro Data Center-serie voor standaard IT- en commerciële omgevingen. 

De Easy Micro Data Centers leveren de belangrijkste functies zoals stroom, koeling, software en services met de best mogelijke combinatie van snelheid, betrouwbaarheid en betaalbaarheid. Verder kunnen de Easy Micro Data Centers aangesloten worden op een netwerk voor monitoring op afstand en bieden ze uitbreidingsopties voor Schneider Electric's EcoStruxure™ IT-software. Dit zorgt voor veilige, realtime informatie en zichtbaarheid vanaf elke locatie. 

De Schneider Electric Easy Micro Data Centers zijn gestandaardiseerd op de onlangs gelanceerde Easy Racks. In de fabriek worden ze vooraf geïntegreerd en daarna rechtstreeks naar de gewenste locatie verzonden. Ze worden compleet geleverd met Schneider Electric’s Easy UPS-serie van uninterruptible power supplies (UPS), Easy Power Distribution Units (PDU), omgevingsdetectie en koeling. 

Het vooraf integreren en testen vereenvoudigt de ontwerp- en implementatiefase. Hierdoor kunnen leveranciers van IT-oplossingen, systeemintegrators en Value Added Resellers (VAR's) de Easy Micro Data Centers binnen 2 tot 4 weken specificeren en leveren. Dit is ideaal voor organisaties die waarde hechten aan flexibiliteit, betrouwbaarheid, kosten en reactiesnelheid.

Betrouwbare en betaalbare edge computing

 Door hun omvang en geïntegreerde ontwerp kunnen Easy Micro Data Centers kosten besparen voor iedere edge computing- of gedistribueerde IT-locatie. Onderzoek in Schneider Electric’s whitepaper #233 laat zien dat microdatacenters kosten verlagen met 42%-48% ten opzichte van traditionele gecentraliseerde faciliteiten. De Easy Micro Data Center C-seriemodellen worden geleverd in gesloten behuizingen zodat ze gebruikt kunnen worden in semi-gecontroleerde, commerciële omgevingen zoals een standaard kantoor of bedrijfspand. De Easy Micro Data Center S-serie is voorzien van geventileerde behuizingen voor een makkelijke integratie in standaard IT-omgevingen zoals netwerkkasten en serverruimtes.

"Vandaag de dag zijn weerbaarheid, efficiëntie en snelheid van implementatie fundamentele aandachtspunten voor het inzetten van fysieke infrastructuur", zegt Rob McKernan, Senior Vice President, Secure Power Europe, Schneider Electric. "De mogelijkheid om IT-middelen in te zetten op elke soort locatie biedt bedrijven veel flexibiliteit, maar dan moeten zij ervan uit kunnen gaan dat oplossingen betrouwbaar, volgens specificatie en binnen het budget worden geleverd. Door de ingebouwde beheersoftware die monitoring op afstand via de cloud mogelijk maakt, kan het beheer van meerdere edge-locaties gestroomlijnd worden. Hierdoor biedt het klanten een combinatie van betrouwbaarheid, betaalbaarheid en flexibiliteit."

De belangrijkste voordelen van deze serie zijn:

  • Snelheid, betrouwbaarheid en betaalbaarheid: Easy Micro Data Centers zijn binnen 2-4 weken beschikbaar, geïntegreerd met componenten voor stroom- en koelinfrastructuur. Verder kunnen ze snel worden geïmplementeerd met tot 48% minder kosten. 
  • Flexibiliteit, wendbaarheid en eenvoudige installatie: Easy Micro Data Centers zijn erg geschikt voor low-latency toepassingen in banking en finance, detailhandel, lokale overheden, de gezondheidszorg, de horeca en in het onderwijs.
  • Software en digitale services: Door middel van Schneider Electric's bekroonde EcoStruxure IT wordt beheren op afstand makkelijker gemaakt. De cloudgebaseerde softwaresuite is optioneel.
  • Extra beveiligingsfuncties: Easy Micro Data Centers worden geleverd met omgevingsdetectie en fysieke beveiliging om manipulatie en ongeautoriseerde toegang te voorkomen.

De Schneider Electric Easy Micro Data Center C-Serie en S-Serie modellen zijn per direct beschikbaar in Europa.

Lees ook
ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.