Ruim tweederde van de Nederlandse bedrijven wil in 2017 over interconnecties beschikken

70% van de Nederlandse bedrijven wil in 2017 beschikken over interconnecties. Op dit moment beschikt zo’n 30% van de organisaties in ons land hierover. 84% van de Nederlandse bedrijven verwacht in de komende vijf jaar een multi-cloud interconnectie uit te rollen.

Dit blijkt uit onderzoek van Equinix, die het bedrijf heeft verzameld in een infographic. 56% van de Nederlandse organisaties is bekend met interconnecties. 86% geeft aan het belang hiervan te begrijpen. 20% van de bedrijven die een interconnectie hebben uitgerold geeft aan hier tenminste 10 miljoen dollar in waarde mee te hebben gecreëerd. 91% van de waarde komt voort uit omzetkansen, terwijl 43% betrekking heeft op kostenbesparingen.

Trends en obstakels stimuleren omarming van interconnecties

Verschillende factoren stimuleren de omarming van interconnecties. Hierbij spelen zowel technologietrends als technologische obstakels een rol. De belangrijkste technologietrends die Nederlandse organisaties stimuleren te kiezen voor interconnecties zijn:

  • Cybersecurity (56%)
  • Hybride cloud en cloudimplementaties (48%)
  • Mobiliteit (48%)
  • Duurzaamheid (42%)

De belangrijke technologische obstakels zijn:

  • Uptime (70%)
  • Business en IT-architectuur in silo’s (68%)
  • Kwetsbaarheid in cloud of mobiele toepassingen (52%)
  • De volwassenheid/beschikbaarheid van cloudsystemen en mobiele producten (42%)

Verschillen tussen bedrijven met en zonder interconnecties

Ook blijken de belangrijke uitdagingen en kansen voor bedrijven die wel of juist niet over interconnecties beschikken te verschillen.

Meer over
Lees ook
Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.