R&M levert over vier aderparen stroom in nieuwe PoE-kabels

internet-kabels

Reichle & De-Massari introduceert een nieuwe generatie Power over Ethernet (PoE) bekabeling die tot 100W aan vermogen kan leveren. Dit is bijna vier keer zoveel als in de huidige standaarden staat omschreven.

De IEEE 802.3at-2009 PoE standaard zorgt voor een vermogen van 25,5W via PoE bekabeling. De ‘4-pair Power over Ethernet’ (4PPoE) bekabeling van Reichle & De-Massari gaat hier fors overeen door alle acht aderen in te zetten voor de overdracht van stroom. De kabels maken daarnaast een datasnelheid van 10 Gbps mogelijk.

Opbouw van warmte

Reichle & De-Massari merkt wel op dat de nieuwe kabels tijdens het afleveren van stroom opwarmen, waardoor het signaal wordt verzwakt. Dit is iets waar datacenterbeheerders bij het implementeren van de kabels dan ook rekening mee zullen moeten houden. Om hen hierbij te helpen lanceert R&M de PoE calculator, waarmee beheerders alle relevante factoren kunnen meenemen in hun berekening.

In een whitepaper beschrijft R&M welke maatregelen beheerders kunnen nemen om een te hoge opbouw van temperatuur in de bekabeling te voorkomen.

Meer over
Lees ook
Verlenging levensduur heeft grote impact op milieu-impact van netwerkbekabeling

Verlenging levensduur heeft grote impact op milieu-impact van netwerkbekabeling

Een belangrijke manier om de impact op het milieu van een bekabelingsinfrastructuur te verminderen, is door de toegepaste producten - kabels, connectoren en dergelijke - langer te gebruiken. Misschien zelfs langer dan in eerste instantie was verwacht. Maar hoe doe je dat? Simone Vieira, Director Systems Engineering Europe Building & Data Center C1

Cable management-specialist Patchmanager overgenomen

Cable management-specialist Patchmanager overgenomen

Patchmanager is overgenomen door Main Capital. De financier verwerft de meerderheid in Patchmanager. De Amsterdamse firma levert software voor het beheren van de fysieke infrastructuur in datacenters.

Defem Wire Cable Tray System van Mulder-Hardenberg

Defem Wire Cable Tray System van Mulder-Hardenberg

Als het gaat om het geleiden en beschermen van kabels, flexibele leidingen en slangen, staat Defem bekend als het sterkste systeem op de markt. De uitzonderlijke kwaliteit en het robuuste ontwerp maken het dé keuze voor kabelmanagement in datacenters en serverruimtes.