Rittal organiseert roundtable op Datacloud Europe

lefdal-maloy-noorwegen

Rittal organiseert op Datacloud Europe (6 - 8 juni 2017) een roundtable over moderne technologie met betrekking tot het onderwerp “Modular to Hyperscale Data Center Cooling and Energy Efficiency”. Daarnaast presenteert het bedrijf Rittal oplossingen en projecten, waaronder het Lefdal Mine Datacenter (LMD) project. Dit efficiënte datacenter in Noorwegen maakt gebruik van hernieuwbare energie.

Energie-efficiëntie, schaalbaarheid en veiligheid zijn enkele van de belangrijkste eisen die aan moderne datacenters worden gesteld. Op het Datacloud Europe-congres in Monaco presenteert Rittal hiervoor enkele oplossingen en projecten waarin deze oplossingen zijn geïmplementeerd, zoals het LMD.

Lefdal Mine Datacenter

Het LMD, dat uitsluitend op hernieuwbare energie werkt, heeft een oppervlak van 120.000 m2 en is gevestigd aan de westkust van Noorwegen. Uit diverse platforms (SAP HANA as a Service, HPC as a Service) kunnen klanten een eigen Private Cloud samenstellen, die zij zelf exploiteren of aanschaffen als Managed Services. Voordelen van het systeem zijn de schaalbaarheid, de hoge energie-efficiëntie en de verschillende bedrijfsmodellen, van colocatie via Private Cloud tot aan DCaaS (Datacenter as a Service).

Bezoekers van de Rittal-stand kunnen zich bovendien laten informeren over turn-key edge-datacenters. Deze oplossingen met een gestandaardiseerde, voorgeconfigureerde IT-infrastructuur zijn ook inzetbaar met een ‘hoge beschikbaarheidsruimte’. Deze veiligheidsruimte zorgt in industriële productieomgevingen voor de benodigde bescherming tegen hitte, stof en vuil.

Roundtable

U vindt Rittal in de centrale hal op stand 39. Meer informatie over het evenement is hier beschikbaar. Het bedrijf verzorgt op 7 juni 2017 vanaf 16:50 uur zijn roundtable over het onderwerp: “Modular to Hyperscale Data Center Cooling and Energy Efficiency” met Jason Rylands, Global Director of Data Center and Open Compute, Rittal.

Dossiers
Lees ook
Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenterbeheerders staan voor een dubbele uitdaging: enerzijds moeten de prestaties worden verbeterd om aan de vraag naar hogere snelheden te voldoen, en tegelijkertijd moeten energieverbruik en CO2-uitstoot omlaag worden gebracht. Meer krachtige processoren, fors hogere dichtheid van apparatuur in racks, en servers die meer energie verbruiken leiden...

Apto is nieuwe speler in Europese hyperscale datacentermarkt

Apto is nieuwe speler in Europese hyperscale datacentermarkt

Een nieuwe Europese hyperscale datacenterfirma is van start gegaan - Apto genaamd. Het bedrijf wil meeliften op de volgende golf van de digitale economie. Daartoe zoekt Apto samenwerking met cloud service providers om hun uitbreiding over het Europese continent te faciliteren.

Raad van State vernietigt bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' gemeente Zeewolde

Raad van State vernietigt bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' gemeente Zeewolde

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft in een uitspraak van vandaag (20 september 2023) het bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' van de gemeente Zeewolde vernietigd. Het bestemmingsplan maakte de komst van een zogenoemd hyperscale datacenter mogelijk.