RF Code lanceert CenterScape als cloud dienst

RF Code lanceert een cloud gebaseerde variant van zijn CenterScape software. CenterScape Cloud voorziet in asset management en environmental monitoring. De oplossing is beschikbaar via een abonnementsmodel.

Het bedrijf stelt dat de cloud gebaseerde versie van CenterScape klanten kostenvoordelen biedt en daarnaast eenvoudiger  kan worden uitgerold dan de on-premise variant van de beheeroplossing. Met de cloud oplossing richt RF Code zich onder andere op kleine en middelgrote datacenters.

CenterScape Cloud levert datacenterbeheerders in real-time operationeel inzichten in hun datacenter, waaronder het automatiseerd volgen van assets, capaciteitsplanning en -optimalisatie, lifecycle management, inventarisatie-audits en 3D virtualisaties. Daarnaast zijn API’s beschikbaar waarmee CenterScape Cloud kan worden geïntegreerd in andere oplossingen die binnen datacenters worden gebruikt. Denk hierbij aan Data Center Infrastructure Management (DCIM) oplossingen, IT Service Management (ITSM) systemen en gebouwbeheersystemen (BMS).

rf-code-centerscape-cloud  
Dossiers
Meer over
Lees ook
Meer problemen cloud providers en op andere tijdstippen

Meer problemen cloud providers en op andere tijdstippen

Volgens ThousandEyes zijn de afgelopen maanden de problemen bij cloud providers sterk toegenomen. Het aantal incidenten met 100% packet loss nam in het eerste kwartaal met tientallen procenten toe. Zowel de clouds van telco’s als providers lieten dat beeld zien.

Alibaba Cloud blijft voorlopig buiten Nederland

Alibaba Cloud blijft voorlopig buiten Nederland

De buitenlandse tech pers meldt woensdag dat Equinix vanaf nog eens 17 plekken in de wereld toegang tot de Alibaba Cloud levert. Het nieuws staat die dag nog niet te lezen bij de cloud aanbieder en er is nog iets dat opvalt. Nederland wordt niet genoemd.

Datacenter stap-voor-stap in de cloud

Datacenter stap-voor-stap in de cloud

Steeds meer bedrijven betrekken de diensten voor hun IT-infrastructuur uit de cloud. Bij deze beslissing spelen de kosten voor aanschaf, opbouw en het gebruik van de geplande IT-omgeving een grote rol. Zo vervallen bij gebruik van de cloud doorgaans de eenmalige investeringskosten voor eigen IT-systemen. Wat voor de CIO echter van groter belang is1