Restwarmte Equinix voor woningen in Frankfurt

Frankfurt Skyline

Equinix heeft bekend gemaakt dat het restwarmte  gaat leveren aan woningen in Frankfurt. Het is hiertoe een samenwerking aangegaan met woningbedrijf Vonovia, het ingenieursbedrijf AS Enterprise en financier EB-SIM. Deze samenwerking beoogt een verwarmingsnetwerk te bouwen voor de wijk Griesheim in Frankfurt.

Vanaf 2025 zullen ongeveer 1000 huishoudens kosteloos worden voorzien van overtollige warmte die wordt opgewekt door lokale Equinix-datacentra. Dit initiatief, gekoppeld aan Equinix's FR4, FR6 en FR8 locaties, helpt bij het vermijden van lokale fossiele brandstofverbranding en ondersteunt een lagere CO2-uitstoot.

Jens-Peter Feidner, Managing Director voor Duitsland bij Equinix, lichtte toe: “Dit project laat zien hoe datacenter terug kunnen geven aan hun lokale gemeenschap en is een perfect voorbeeld van de voordelen die ontstaan door samenwerking tussen overheden, investeerders, stedenbouwkundigen, woningcorporaties, verwarmingsnetwerkleveranciers en datacentrumexploitanten.”

Zogeheten heat export-projecten ofwel projecten rond restwarmte zijn een belangrijk element van Equinix’s wereldwijde duurzaamheidsinspanningen. Het bedrijf heeft al diverse initiatieven lopen in Europa, waaronder een onlangs uitgebreid stadsverwarmingsproject in Finland en een warmteherwinningssysteem in hun nieuwste datacenter in Parijs, PA10. Het systeem in Parijs zal de warmte die door klantenapparatuur van Equinix wordt geproduceerd, overbrengen naar het Plaine Saulnier stedelijke ontwikkelingsgebied en het Olympisch Aquatisch Centrum, dat tijdens de Olympische Spelen van 2024 in Parijs verschillende evenementen zal hosten. Equinix heeft toegezegd deze warmte gedurende 15 jaar kosteloos te leveren.

 

Lees ook
ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.