Rechter draait beslissing om Frans datacenter te sluiten na klachten van omwonenden terug

Een Franse rechtbank heeft het besluit dat het PAR7 datacenter van Interxion in Le Courneuve, Parijs moest sluiten teruggedraaid. Het datacenter kan hierdoor open blijven.

Een Franse rechter besloot eind oktober dat het datacenter van Interxion zijn deuren moest sluiten nadat omwonenden hadden geklaagd over overlast en veiligheidsrisico's die het datacenter zou opleveren. Het gaat om het datacenter PAR7 van Interxion, dat is gevestigd in de voorstad Seine Saint-Denis van Parijs, in de gemeente La Courneuve. Het datacenter heeft een oppervlakte van 4.500 vierkante meter en een vermogen van 64MW. De locatie opende in 2012 zijn deuren.

580.000 liter diesel

Voor de noodstroomvoorziening maakt het datacenter gebruik van acht dieselgeneratoren. Om deze aan te drijven wordt in totaal 580.000 liter diesel opgeslagen in tanks. Omwonenden maken zich zorgen over de veiligheidsrisico’s die deze opslagtanks met zich meenemen en zijn daarnaast boos over geluidsoverlast die het datacenter zou veroorzaken. De boze omwonenden hebben zich verenigd in ‘Urbaxion ’93 Association’ en zijn naar de rechter gestapt.

In eerste instantie koos de rechter dus de kant van de omwonenden en besloot de vergunning van Interxion voor het datacenter in te trekken. Dit betekende dat het datacenter zijn deuren zou moeten sluiten. Interxion ging tegen de uitspraak in beroep. ZDnet.fr meldt dat de Franse rechtbank in het hoger beroep echter oordeelt dat de klachten van de omwonenden ongegrond zijn en het datacenter van Interxion geen ‘serieuze dreiging vormt voor de omgeving of de veiligheid'. Interxion heeft inmiddels een verzoek ingediend om de vergunning voor het PAR7 datacenter te verlengen.

 
Meer over
Lees ook
ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.