Rackspace en Digital Realty Trust ontwikkelen energie-efficiënt datacenter

servers

Rackspace en Digital Realty Trust maken bekend samen een nieuw energie-efficiënt datacenter te gaan bouwen. Het datacenter krijgt een totale vloeroppervlak van ruim 12.000 vierkante meter en een totale capaciteit van 10 megawatt. Het datacenter wordt in stappen opgeleverd.

Het datacenter wordt gebouwd op een campus van 15 hectare in het Verenigd Koninkrijk. De computerruimte wordt in fases opgezet. De eerste 6 megawatt aan capaciteit wordt naar verwachting in de eerste helft van 2015 opgeleverd. Deze capaciteit wordt verdeeld over twee data-suites.

Open Compute

De nieuwe locatie is ontworpen voor Rackspace. Het Open Compute-principe staat hierbij centraal. Het datacenter moet een hoge operationele efficiëntie, veel schaalbaarheid en een hoge mate van compatibiliteit bieden. Het datacenter kan in een later stadium worden uitgebreid naar andere gebouwen.

“Onze hosting- en clouddiensten zijn bedrijfskritisch voor onze klanten. Het is belangrijk dat hun data toegankelijk is, veilig opgeslagen is en veilig wordt beheerd. Dit stond voorop bij elke beslissing die we maakten samen met Digital Realty over het ontwerp van het datacenter. Van het minimaliseren van afval en de invloed op het milieu tijdens het bouwen tot en met het gebruiken van efficiëntere LED-verlichting en milieuvriendelijk gemaakte verf. We zijn trots dat we betrokken zijn bij de bouw van een van de groenste datacenters in het Verenigd Koninkrijk”, aldus Mark Roenigk, COO van Rackspace.

Dossiers
Lees ook
BICSI publiceert update van ANSI/BICSI 002-2024

BICSI publiceert update van ANSI/BICSI 002-2024

BICSI heeft onlangs ‘ANSI/BICSI 002-2024, Data Center Design and Implementation Best Practices’ en ‘Essentials of Data Center Projects, Second Edition’ uitgebracht. Beide documenten spelen al jaren een belangrijke rol bij het plannen, ontwerpen, bouwen en beheren van datacenterfaciliteiten.

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

In december 2023 is het eerste iXora systeem bij een van de datacenters van NorthC in Rotterdam geïnstalleerd. Na een periode van vier maanden heeft iXora al heel veel kunnen testen en de resultaten zijn erg goed. Dit toont aan dat men op de juiste weg zit naar succes.

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber (Cloud Infra) stelt klanten in staat om rechtstreeks end-to-end verbindingen te maken van elk Equinix IBX Datacenter naar elke DCspine-verbonden datacenterlocatie op aanvraag, zonder fysieke cross-connects.