Panduit introduceert RapidID voor geautomatiseerd bekabeling documenteren

PanduitRapidID


Panduit introduceert het RapidID Network Mapping System, om tot wel 50% sneller alle netwerkaansluitingen te documenteren. Door gebruik te maken van voorgelabelde Panduit patchkabels en de RapidID-handscanner met bluetooth, kunnen netwerkengineers aanzienlijk eenvoudiger, sneller en nauwkeuriger alle toegepaste patchkabels documenteren.  

Automatiseren kabeldocumentatie

Panduit’s RapidID Network Mapping System automatiseert het arbeidsintensieve en foutgevoelige proces voor het documenteren van patchkabels en verkleint ook het risico op storingen. Rapid ID is een efficiënt alternatief voor dit traditioneel handmatig uitgevoerde proces en daarmee een ideale oplossing voor nieuwe computerruimtes, beter registreren van geïnstalleerde kabels of het vervangen van netwerkswitches.

“RapidID is een game-changer voor netwerkengineers”, zegt Rich Benson, Panduit Group Manager, Cable Management Solutions. “Het verheugt ons klanten deze innovatie te kunnen aanbieden voor het oplossen van hun uitdagingen bij het documenteren van alle aangesloten patchkabels in netwerkinfrastructuren.”

RapidID in 3-stappen

RapidID gebruikt voorgelabelde patchkabels en een handscanner met bluetooth-communicatie voor het in 3-stappen geautomatiseerd documenteren, traceren en opsporen van kabels:

  1. Panduit kabels installeren met unieke barcodelabels
  2. Mobiele app voor iOS of Android downloaden op een tablet
  3. Barcodes scannen met de handscanner via bluetooth

Kevin Marley, projectmanager RapidID en senior solutions architect bij Panduit, legt uit dat het documenteren van netwerkkabels ook de downtime tijdens een storing flink kan reduceren. Verder is het kabeldocumentatieproces vaak erg arbeidsintensief en foutgevoelig. “RapidID is een snelle en eenvoudig te gebruiken automatiseringsoplossing voor het documenteren van alle patchkabels en het overbodig maken van handmatig data invoeren.”

Meer over
Lees ook
SPE voor migratie gebouw- en industriesystemen van fieldbus naar Ethernet

SPE voor migratie gebouw- en industriesystemen van fieldbus naar Ethernet

Panduit introduceert nieuwe Single Pair Ethernet (SPE) kabels voor de ondersteuning van gebouwautomatisering en industriële automatisering. Deze wereldwijd leverbare kabels ondersteunen zowel fieldbus-besturingen als Ethernet, om in de toekomst op een eenvoudige wijze te kunnen migreren naar een intelligente infrastructuur via applicatie- en appar1

Panduit introduceert FlexCore Optical Distribution Frame

Panduit introduceert FlexCore Optical Distribution Frame

Panduit introduceert het FlexCore Optical Distribution Frame (ODF). Dat is een veelzijdige oplossing voor kabelmanagement met toegang aan de voorzijde en meer bescherming voor kritieke verbindingen. Met een intuïtieve kabelroutering vereenvoudigt en verkort de FlexCore ODF tevens het toevoegen, verplaatsen en wijzigen van aansluitingen. Verder bie1

‘Klanten vragen steeds vaker: ik wil meer, help me dat te regelen’

‘Klanten vragen steeds vaker: ik wil meer, help me dat te regelen’

Lokaal aanwezig zijn, is tijdens de pandemie enorm belangrijk geweest, vertelt Rogier den Boer van CommScope. En zal dat ook de komende tijd blijven. “Bij veel klanten stond er veel druk op de ketel door de plotselinge overstap naar werken-op-afstand. Doordat wij als CommScope beschikken over een lokaal team dat kan werken met een uitstekend partn1