Panduit introduceert FlexCore Optical Distribution Frame

2022-March-Flexcore-Application-018 FAV-500 /

 

Panduit introduceert het FlexCore Optical Distribution Frame (ODF). Dat is een veelzijdige oplossing voor kabelmanagement met toegang aan de voorzijde en meer bescherming voor kritieke verbindingen. Met een intuïtieve kabelroutering vereenvoudigt en verkort de FlexCore ODF tevens het toevoegen, verplaatsen en wijzigen van aansluitingen. Verder biedt deze nieuwe oplossing extra bescherming met sloten voor de standaard deuren en optionele sloten voor de behuizingen. Daarmee is een meerlaagse beveiliging te creëren wat belangrijk is als meerdere klanten toegang hebben tot zo’n distributiekast.

Modulaire configuratiemogelijkheden

De FlexCore ODF-oplossing kan tot 3.168 glasvezels per behuizing beheren, waardoor met drie modules meerdere configuraties te installeren zijn. Deze flexibiliteit biedt een grotere ontwerpvrijheid en schaalbaarheid voor het optimaliseren van de systeembeschikbaarheid en -dichtheid. In vergelijking met andere datacenterkasten is met een FlexCore ODF tot 50%* aan vloeroppervlakte te besparen. Voorzien van zijpanelen en deuren met sloten is een FlexCore ODF-oplossing volledig afgesloten en goed beveiligd.

“Nu de waarde van glasvezelverbindingen en de netwerkdichtheid toenemen, kunnen datacenterbeheerders die een grotere flexibiliteit, schaalbaarheid en security creëren, een belangrijk businessvoordeel realiseren”, zegt Stephen Morris, Panduit Senior Product Manager. "FlexCore onderscheidt zich met beter kabelmanagement, schaalbaarheid, bescherming van de glasvezels en andere beveiligingsfuncties."


Voordelen Panduit FlexCore Optical Distribution Frame

  • Intuïtieve kabelroutering voorkomt kostbare installatiefouten en verplaatsingen achteraf
  • Innovatief kabelmanagement en afsluitbare verticale deuren verkleinen de risico’s op storingen
  • Tot 3.168 glasvezels per behuizing, bij gebruik van standaard cassettes voor 24 glasvezels
  • Tot 50%* besparing aan benodigd vloeroppervlakte in datacenters
  • Vereenvoudigt en reduceert de tijd voor het toevoegen, verplaatsen en wijzigen van aansluitingen
  • Cassettes met verschillende breedtes optimaliseren de rackruimte voor verschillende toepassingen
  • Patchkabels van dezelfde lengte helpen de voorraadkosten te verlagen
  • Meerlaagse beveiliging met sloten beschikbaar voor zowel 4RU-frames als ODF-deuren

Meer informatie over het FlexCore Optical Distribution Frame is te lezen op: www.panduit.com/flexcore-odf.
*Uitgaande van 4 dubbele frames (2 dubbele frames in rugzijde opstelling), conform ontwerpvoorwaarden en een specifieke configuratie.

Lees ook
Niemand ontwerpt bewust kabelspaghetti, toch blijft cable management in veel datacenters lastig

Niemand ontwerpt bewust kabelspaghetti, toch blijft cable management in veel datacenters lastig

Kabelbeheer was en is een uitdaging in veel datacenters. In dit artikel behandelt David Cuthbertson, een bekende cable management-specialist die al meermalen heeft bijgedragen aan bekabelingsstandaarden zoals de nieuwe TIA TR-60, het documenteren van bestaande koper- en glasvezelconnectiviteit, evenals enkele van de uitdagingen die men onderweg ka1

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Hebben de keuzes die we in het datacenter maken ten aanzien van connectiviteit invloed op het energiegebruik van een netwerkinfrastructuur? Jazeker, zegt Simone Vieira, Director Systems Engineering Europe Building & Data Center Connectivity bij CommScope. We spraken haar onlangs tijdens een gebruikersbijeenkomst van het concern.

Verlenging levensduur heeft grote impact op milieu-impact van netwerkbekabeling

Verlenging levensduur heeft grote impact op milieu-impact van netwerkbekabeling

Een belangrijke manier om de impact op het milieu van een bekabelingsinfrastructuur te verminderen, is door de toegepaste producten - kabels, connectoren en dergelijke - langer te gebruiken. Misschien zelfs langer dan in eerste instantie was verwacht. Maar hoe doe je dat? Simone Vieira, Director Systems Engineering Europe Building & Data Center C1