OpenSwitch Community werkt aan open source netwerkbesturingssysteem

HP richt samen met Accton Technology, Arista Networks, Broadcom, Intel en VMware de OpenSwitch Community op. De community werkt een open source netwerkbesturingssysteem dat de naam OpenSwitch krijgt. Het besturingssysteem wordt gebaseerd op Linux en is geïnspireerd op Comware en ProVision voor switches van HP. Ontwikkelaars kunnen zich aansluiten bij de community.

Waar traditionele switchingplatformen voor datacenters gesloten zijn en gericht op hardware van één leverancier is bij OpenSwitch hardware juist losgekoppeld van het besturingssysteem. Gebruikers krijgen hierdoor meer keuzevrijheid en kunnen zelf bepalen op welke hardware zij het besturingssysteem willen draaien.

Netwerken ontwerpen op basis van eigen doelen

Het besturingssysteem, dat is gebaseerd op open standaarden, moet ontwikkelaars beter in staat stellen netwerken te ontwerpen op basis van hun eigen doelen en behoeften. Hierin moeten zij onder andere de mogelijkheid krijgen prioriteit te geven aan bedrijfskritische workloads en functies, waardoor de gebruikerservaring van netwerken moet verbeteren. Daarnaast wil HP met OpenSwitch interoperabiliteitsproblemen aanpakken.

De OpenSwitch Community is per direct beschikbaar. Ontwikkelaars die lid worden van de community krijgen toegang tot de eerste developer release van het netwerkbesturingssysteem.

Meer over
Lees ook
Linux Foundation neemt Open19 onder zijn hoede

Linux Foundation neemt Open19 onder zijn hoede

De Linux Foundation is sinds kort niet alleen den thuishaven van open source software-projecten, maar nu ook van open source hardware. De foundation heeft namelijk het ooit door LinkedIn en andere grote datacentergebruikers geïnitieerde Open19-project onder zijn hoede genomen.

Waarom open source de toekomst van datacenter-hardware is

Waarom open source de toekomst van datacenter-hardware is

De moderne digitale onderneming (zoals het vaak wordt genoemd) is afhankelijk van een constante stroom van nieuwe business-proposities om gelijke tred te houden met de concurrentie. Deze initiatieven zijn meer en meer gebaseerd op een niet-aflatende stroom van technische innovaties. Verwacht niet dat traditionele datacenter-leveranciers de snelhei1

openDCIM: open source software voor Data Center Infrastructure Management

openDCIM: open source software voor Data Center Infrastructure Management

Data Center Infrastructure Management (DCIM) wordt vandaag de dag door velen gezien als een onmisbare tool voor het beheren van datacenterinfrastructuur. De software is echter niet goedkoop, wat de implementatie van DCIM software bij sommige partijen in de weg staat. Het open source openDCIM project biedt uitkomst. openDCIM is open source web geba1