<


Linux Foundation neemt Open19 onder zijn hoede

open19-600400

De Linux Foundation is sinds kort niet alleen den thuishaven van open source software-projecten, maar nu ook van open source hardware. De foundation heeft namelijk het ooit door LinkedIn en andere grote datacentergebruikers geïnitieerde Open19-project onder zijn hoede genomen.

Daarnaast kondigde de Linux Foundation aan dat een van de oorspronkelijke oprichters van het Open19-project, Yuval Bachar, zich bij de Linux Foundation voegt om deze inspanning te leiden. Ook Cisco en Equinix hebben zich inmiddels bij Open19 aangesloten.

Hardware-standaarden

Open19 richt zich op hardware-standaarden die computer-, opslag- en netwerkfabrikanten en eindgebruikers in staat stellen gedifferentieerde hardware-oplossingen te ontwikkelen en tegelijkertijd hun concurrerende intellectuele eigendom te beschermen. Met de toevoeging van Open19 host de Linux Foundation nu datacenterhardware én -software onder één virtueel dak.

"Als het open hardware-project van de Linux Foundation, is het Open19-project gericht op het creëren van oplossingen die ‘digital businesses’ helpen te profiteren van gespecialiseerde infrastructuur", aldus Zachary Smith, voorzitter van de Open19 Foundation en Managing Director van Equinix Metal. "We zijn verheugd om ons bij The Linux Foundation aan te sluiten om de uitdagingen van moderne datacenters op te lossen met op samenwerking gebaseerde, open, door de gemeenschap geleide innovatie."

Van edge tot grootschalige cloud

Open19 biedt een raamwerk voor hardware-innovatie op iedere schaal, van edge-omgevingen tot grootschalige custom clouds. Met zijn intellectuele eigendomsmodel en eigen specificaties stelt Open19 technologieleveranciers, supply chain-partners, cloud service providers, telecombedrijven en andere organisaties in staat om in te spelen op de sterk groeiende behoefte van moderne computer- en netwerkimplementaties. Dit verkort de time-to-market voor nieuwe oplossingen en verlaagt de operationele kosten aanzienlijk, aldus Open19.

"Open19 zorgt voor een revolutie in de manier waarop we hardware toepassen", zegt Yuval Bachar, Open19 Foundation Fellow. “De tijd om te investeren in open hardware is nog nooit zo dringend geweest. Met de transformatie die plaatsvindt als gevolg van met name AI, 5G en edge-netwerken zijn de kansen voor innovatie rijp. Open19 wil deze versnellen."

Zelfherstellend vermogen

Yuval Bachar richtte het Open19-project op en keert nu terug om het project en de bijbehorende community onder de Linux Foundation te leiden. Zijn carrière omvatte technische rollen bij Microsoft, LinkedIn, Facebook en Cisco. Bachar heeft een belangrijke rol gespeeld bij een aantal; belangrijke technologische ontwikkelingen in de branche, zoals datacenternetwerken en zelfherstel van datacenters met Machine Learning, AI en voorspellend onderhoud. Tot voor kort was hij Principal Hardware Architect van het Azure-platform bij Microsoft. Daarvoor was hij Principal Engineer in het infrastructuur- en strategieteam bij LinkedIn, architect van de datacenter-netwerkhardware van Facebook en Senior Director of Engineering bij de CTO Office van Cisco.

Leverancierneutrale thuisbasis

De Linux Foundation biedt een open bestuursmodel en een leverancierneutrale thuisbasis voor een verscheidenheid aan projecten die werken aan het bevorderen van open hardware en datacenterinnovatie. Dit raamwerk stimuleert bovendien samenwerking tussen projecten als Open19, DPDK (Data Plane Development Kit), OpenBMC (Baseboard Management Controllers) en RISC-V (processoren), LF Edge (edge voor video), OpenPower (professoren) en Cloud Native Computing Foundations (softwarematige containers). Daarnaast ‘runt’ het een aantal incubatieprojecten, zoals Tinkerbell (bare-metal provisioning engine). Meer samenwerkingen zullen naar verwachting de komende maanden worden aangekondigd.

"De Open19-gemeenschap heeft cruciaal werk verricht om het ontwerp van open source-hardware te versnellen om te voldoen aan de behoeften van moderne datacenters en de edge", zegt Arpit Joshipura, General Manager, Networking, Edge & IoT bij de Linux Foundation. "We zijn verheugd Open19 te verwelkomen, aangezien onze groeiende gemeenschap de volgende generatie digitale infrastructuur definieert."

Bricks, kooien en connectoren

  open19-1u-power-shelf-1080

Oorspronkelijk opgericht in 2016 door een gemeenschap van innovators in de cloud-infrastructuur die de kosten, efficiëntie en operationele uitdagingen van moderne datacenterimplementaties wilden oplossen, worden oplossingen op basis van Open19-technologie nu geïmplementeerd bij tal van providers. Open19 biedt specificaties voor servers, opslag- en netwerkcomponenten die zijn ontworpen om in ieder 19-inch datacenter-rack te passen. 

 

 Het project omvat gemeenschappelijke elementen om platforminnovatie mogelijk te maken:

  • flexibele server "bricks" (serverknooppunten met standaard voeding en netwerklevering, plus koeling);
  • een mechanische kooi om stenen te huisvesten;
  • een gestandaardiseerde stroomplank en ‘blind mate’ stroom- en dataconnectoren.

De leden van Open19 werken nu aan de volgende generatie specificaties die naar verwachting medio 2021 beschikbaar zal zijn. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.open19.org

 

Lees meer over de ontwikkelingen op het gebied van datacenters in de mei-editie van DatacenterWorks die binnenkort verschijnt.

Lees ook
Meer Innovatie

Meer Innovatie

Er is steeds meer aandacht voor de milieuimpact van datacenters. De cijfers die daarbij gehanteerd worden, variëren sterk. Dat is natuurlijk ook niet verwonderlijk, want de belangen zijn groot en waar de een vooral kijkt naar het milieu-aspect, ziet de ander vooral een bedreiging voor een economisch sterk product.

Verbeterde veiligheid en flexibiliteit en meer vermogen met SMISSLINE TP

Verbeterde veiligheid en flexibiliteit en meer vermogen met SMISSLINE TP

Flexibel en schaalbaar – dat wil je als datacenter zijn. Want alleen dan kan groei snel en eenvoudig worden opgevangen. En als het afgelopen jaar ons iets heeft geleerd, dan is het wel dat groei op de meest onverwachte momenten in een stroomversnelling kan raken. Groei en uitbreiding moeten echter ook veilig en beheersbaar zijn. Met SMISSLINE TP biedt...

Panduit introduceert in diepte verstelbaar open rack voor datacenters

Panduit introduceert in diepte verstelbaar open rack voor datacenters

Het Panduit Adjustable Depth 4 Post Rack combineert de stabiliteit van een patchkast met de toegankelijkheid van een open rack om datacenterbeheerders meer flexibiliteit te geven bij het ontwerpen van netwerken. Voor upgrades in datacenters en computerruimten van bedrijven is vaak een dieper rack nodig. Het direct leverbare Adjustable Depth...