Nlyte Software neemt DCIM specialist FieldView Solutions over

Nlyte Software neemt FieldView Solutions over. Beide bedrijven richten zich op het leveren van Data Center Infrastructure Management (DCIM). Door de technologie van beide bedrijven te combineren wil Nlyte zijn positie op de DCIM-markt verstevigen. Financiële details over de deal zijn niet bekend gemaakt.

nlyte-logo De software die Nlyte en FieldView leveren vullen elkaar aan en worden in sommige gevallen dan ook beide door datacenters naast elkaar geïmplementeerd. FieldView biedt een geavanceerde real-time monitoring en data analytics oplossing. De software monitort onder andere in real-time de temperatuur en het energieverbruik op apparaatniveau. Deze data kan vervolgens naar andere systemen worden geëxporteerd of in een data warehouse worden ondergebracht voor verdere analyse.

Elektrische infrastructuur analyseren

Daarnaast levert FieldView een feature waarmee de volledige elektrische infrastructuur in een datacenter kan worden gesimuleerd en geanalyseerd. De software identificeert vervolgens ‘single points of failure’ en voorspelt welke impact het uitvallen van bepaalde apparaten in deze infrastructuur heeft op de rest van het datacenter.

Nlyte levert eveneens real-time monitoring, maar deze is slechts in bepaalde mate schaalbaar. De technologie van FieldView is oorspronkelijk ontwikkeld in een softwareproject voor een grote financiële dienstverlener, waardoor schaalbaarheid hierin vanaf het begin centraal heeft gestaan. Dankzij de overname kan Nlyte voortaan dus ook klanten bedienen die behoefte hebben aan schaalbaarheid.

Dossiers
Lees ook
Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

Energy21, een speler op de Europese energiemarkt, heeft haar marktpositie aanzienlijk versterkt door de strategische overnames van twee softwareleveranciers, Ecedo en Jules. Met deze acquisities zet Energy21 een stap in het uitbreiden van haar dienstenaanbod en verstevigt ze haar rol als technologiepartner voor Europese energiebedrijven en energie1

Relined Fiber Network neemt NDIX over

Relined Fiber Network neemt NDIX over

Relined Fiber Network, de leverancier van glasvezelverbindingen in Noordwest-Europa, neemt NDIX over. De overname geeft Relined en NDIX een stevige basis voor verdere groei van connectiviteitsdiensten binnen de zakelijk markt.

Arcus Infrastructure Partners LLP neemt Coolworld over van private equity investeerder Gimv

Arcus Infrastructure Partners LLP neemt Coolworld over van private equity investeerder Gimv

Arcus heeft een aanzienlijke investeringservaring met toegevoegde waarde in Europese infrastructuur en meer specifiek, in asset leasing en cold chain activiteiten. Dit zal het management van Coolworld ondersteunen bij het verder versnellen van de groei en het focussen op duurzame waarde creatie op lange termijn.