<


Nlyte Software neemt DCIM specialist FieldView Solutions over

Nlyte Software neemt FieldView Solutions over. Beide bedrijven richten zich op het leveren van Data Center Infrastructure Management (DCIM). Door de technologie van beide bedrijven te combineren wil Nlyte zijn positie op de DCIM-markt verstevigen. Financiële details over de deal zijn niet bekend gemaakt.

nlyte-logo De software die Nlyte en FieldView leveren vullen elkaar aan en worden in sommige gevallen dan ook beide door datacenters naast elkaar geïmplementeerd. FieldView biedt een geavanceerde real-time monitoring en data analytics oplossing. De software monitort onder andere in real-time de temperatuur en het energieverbruik op apparaatniveau. Deze data kan vervolgens naar andere systemen worden geëxporteerd of in een data warehouse worden ondergebracht voor verdere analyse.

Elektrische infrastructuur analyseren

Daarnaast levert FieldView een feature waarmee de volledige elektrische infrastructuur in een datacenter kan worden gesimuleerd en geanalyseerd. De software identificeert vervolgens ‘single points of failure’ en voorspelt welke impact het uitvallen van bepaalde apparaten in deze infrastructuur heeft op de rest van het datacenter.

Nlyte levert eveneens real-time monitoring, maar deze is slechts in bepaalde mate schaalbaar. De technologie van FieldView is oorspronkelijk ontwikkeld in een softwareproject voor een grote financiële dienstverlener, waardoor schaalbaarheid hierin vanaf het begin centraal heeft gestaan. Dankzij de overname kan Nlyte voortaan dus ook klanten bedienen die behoefte hebben aan schaalbaarheid.

Dossiers
Lees ook
Casestudy Brady:  Automatiseer de tracering van voorraden in datacenters

Casestudy Brady: Automatiseer de tracering van voorraden in datacenters

Brady kan zijn RFID-labels volledig personaliseren zodat ze aan de behoeften van elke klant kunnen voldoen. Het on-metal L-2588-25C UHF RFID-label, met een leesbereik van 3 meter, is geschikt voor het labelen van alle servers en items met vlakke oppervlakken. Het label is voorzien van een isolatielaag om interferentie tussen metalen oppervlakken en...

Previder zet volgende stap in groei met overname Pimarox

Previder zet volgende stap in groei met overname Pimarox

Previder, een dochteronderneming van Odin Groep, zet de volgende stap in zijn groei met de overname van Pimarox. Het IT-bedrijf uit Soesterberg, specialist in infra en managed services, is per 28 mei aangesloten bij Previder. De ruim 80 nieuwe collega’s vormen een nieuwe business unit die zich focust op het op locatie ondersteunen van grootzakelijke...

Panduit EMEA Digital Forum 2021 over innovaties voor datacenters, elektrische installaties en industrienetwerken

Panduit EMEA Digital Forum 2021 over innovaties voor datacenters, elektrische installaties en industrienetwerken

Panduit organiseert op woensdag 16 juni het virtuele forum ‘We Connect.’, over innovaties voor datacenters, elektrische installaties en industrienetwerken. Tijdens een virtuele reis langs innovatiecentra van het bedrijf worden alle deelnemers geïnformeerd over infrastructuurtrends en -oplossingen.