Nlyte Software neemt DCIM specialist FieldView Solutions over

Nlyte Software neemt FieldView Solutions over. Beide bedrijven richten zich op het leveren van Data Center Infrastructure Management (DCIM). Door de technologie van beide bedrijven te combineren wil Nlyte zijn positie op de DCIM-markt verstevigen. Financiële details over de deal zijn niet bekend gemaakt.

nlyte-logo De software die Nlyte en FieldView leveren vullen elkaar aan en worden in sommige gevallen dan ook beide door datacenters naast elkaar geïmplementeerd. FieldView biedt een geavanceerde real-time monitoring en data analytics oplossing. De software monitort onder andere in real-time de temperatuur en het energieverbruik op apparaatniveau. Deze data kan vervolgens naar andere systemen worden geëxporteerd of in een data warehouse worden ondergebracht voor verdere analyse.

Elektrische infrastructuur analyseren

Daarnaast levert FieldView een feature waarmee de volledige elektrische infrastructuur in een datacenter kan worden gesimuleerd en geanalyseerd. De software identificeert vervolgens ‘single points of failure’ en voorspelt welke impact het uitvallen van bepaalde apparaten in deze infrastructuur heeft op de rest van het datacenter.

Nlyte levert eveneens real-time monitoring, maar deze is slechts in bepaalde mate schaalbaar. De technologie van FieldView is oorspronkelijk ontwikkeld in een softwareproject voor een grote financiële dienstverlener, waardoor schaalbaarheid hierin vanaf het begin centraal heeft gestaan. Dankzij de overname kan Nlyte voortaan dus ook klanten bedienen die behoefte hebben aan schaalbaarheid.

Dossiers
Lees ook
Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv heeft aangekondigd dat dochterondernemingen van het bedrijf een definitieve overeenkomst hebben gesloten om alle aandelen van CoolTera te verwerven. Dit is een leverancier van liquid cooling-oplossingen voor datacenters.

nLighten stapt in Nederlandse datacentermarkt via overname van Gyro Center

nLighten stapt in Nederlandse datacentermarkt via overname van Gyro Center

nLighten, een digitaal infrastructuurplatform, heeft een significante stap gezet in zijn Europese uitbreiding door de overname van Gyro Center, een datacenter in Amsterdam. Deze acquisitie past in nLighten's ambitie om een Europees edge datacenterplatform te ontwikkelen en te beheren. Dit platform, onderdeel van I Squared Capital, een wereldwijd o1

ZPE Systems overgenomen door Amerikaanse tak van Legrand

ZPE Systems overgenomen door Amerikaanse tak van Legrand

Bij de kwartaalcijfers van Legrand staat de volgende overname genoemd: "Acquisition of ZPE Systems in datacenters".