Nlyte 8.1 laat datacenterbeheerders alarmmeldingen opnemen in Nlyte Workflow processen

Het Amerikaanse Nlyte Software introduceert versie 8.1 van haar Data Center Infrastructure Management (DCIM) software Nlyte. Een belangrijke nieuwe feature in de software is Nlyte Energy Optimizer-Nlyte Alarm Workflow. Deze feature stelt datacenterbeheerders in staat de verwerking van alarmmeldingen in het datacenter op te nemen in hun Nlyte Workflow processen.

Alarmmeldingen in Nlyte Energy Optimizer over de operationele status van infrastructuur en het datacenter kunnen voortaan worden opgenomen in alarm workflow processen, meldt Derek Finch, Senior Product Manager bij Nlyte Software. Daarnaast kunnen de meldingen worden beheerd in Nlyte Workflow en worden geïntegreerd in IT Service Management (ITSM) oplossingen.

Integratie met ITSM-oplossing

Via de Nlyte Energy Optimizer Web services API wordt voor iedere alarmmelding een Nlyte Workflow proces gecreëerd en een ticket in de ITSM oplossing aangemaakt. Dit proces wordt vervolgens geüpdatet zodra de gebruiker het alarm erkent, waarna het proces wordt geüpdatet en de laatste status naar de ITSM-oplossing wordt gestuurd. Deze oplossing update vervolgens het bijbehorende ticket. Zodra het alarm niet meer actief is wordt het proces automatisch verwijderd, waarna de workflow wordt geüpdatet en de nieuwe informatie wordt doorgestuurd naar de ITSM-oplossing. Vervolgens wordt het ticket afgesloten. Dit proces wordt in onderstaande afbeelding uiteengezet.

Nlyte Alarm Workflow maakt het mogelijk alarmmeldingen te integreren in Nlyte Workflow processen (bron: Nlyte Software) - klik op de afbeelding om deze te vergroten

Om direct inzichtelijk te maken op welke apparaten een alarmmelding betrekking heeft stuurt Nlyte Workflow automatisch een volledige lijst met alle gerelateerde asset ID’s mee met alarmmeldingen. Hiermee wil Nlyte Software datacenterbeheerders helpen eventuele problemen sneller te verhelpen.

Dossiers
Lees ook
Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.

Hoe moderne DCIM bijdraagt aan het succes van de CIO

Hoe moderne DCIM bijdraagt aan het succes van de CIO

CIO's spelen steeds vaker een leidende rol bij het stimuleren van bedrijfsinnovatie, het afstemmen van IT-projecten op bedrijfsdoelstellingen, het digitaliseren van bedrijfsactiviteiten en het leiden van programma’s voor organisatieverandering. Hierdoor is hun baan belangrijker en complexer geworden.

Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

openDCIM, een belangrijk open source-project op het gebied van datacenter infrastucture management, heeft versie 23.04 uitgebracht. Deze nieuwe versie omvat onder andere is een serie bugfixes voor de gebruikersinterface (UI). Met deze nieuwe versie 23.04 kunnen openDCIM-gebruikers hun datacenterinfrastructuurbeheer naar een hoger niveau tillen, d1