Nieuwbouw voor Interxion in België - BRU 4

Interxion Logo-280210-2022

Het nieuwe datacenter van Interxion in België, BRU 4, komt naast BRU 3. Het gebouw wordt gefaseerd opgebouwd. Streven is de eerste klanten in Q1-2023 te huisvesten op een verdieping. Daarna volgt de oplevering van de andere verdiepingen. BRU 4 wordt dus een datacenter over meerdere verdiepingen. Die bouwwijze komt in België nog niet veel voor.

In lijn met internationale ontwikkelingen zal ook vanuit deze locatie een bestemming worden gezocht voor de restwarmte. Omdat het gebouw in totaal 6.700 vierkante meter groot wordt zal er veel warmte beschikbaar komen. Eveneens in lijn met de trends is dat het datacenter volledig gebruik gaat maken van duurzame energie. Er worden ook maatregelen toegepast om de passieve emissies te reduceren zijn.

Zeker voor Nederlandse begrippen is het wel opvallend te zien dat Interxion BRU 4 niet alleen bouwt om aan de toenemende vraag te voldoen. Wat ook een rol speelt is dat het oudere BRU 2 is verkocht en niet langer als datacenter gebruikt zal gaan worden.

(link)

Lees ook
nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

  Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.   nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese1

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA, aanbieder van IT-technologie en –diensten, kondigt aan dat zijn Global Data Centers divisie een derde datacentercampus in Berlijn zal ontwikkelen.

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers gaat aan de slag als CEO van Penta Infra, zo kondigen Europese core en edge colocatie provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital vandaag aan. Sprengers is een zeer ervaren ICT-leider met een indrukwekkende internationale staat van dienst op het gebied van bedrijfs-, volume- en margegroei. Hij neemt de functie over van A1