<


Nieuwbouw voor Interxion in België - BRU 4

Interxion Logo-280210-2022

Het nieuwe datacenter van Interxion in België, BRU 4, komt naast BRU 3. Het gebouw wordt gefaseerd opgebouwd. Streven is de eerste klanten in Q1-2023 te huisvesten op een verdieping. Daarna volgt de oplevering van de andere verdiepingen. BRU 4 wordt dus een datacenter over meerdere verdiepingen. Die bouwwijze komt in België nog niet veel voor.

In lijn met internationale ontwikkelingen zal ook vanuit deze locatie een bestemming worden gezocht voor de restwarmte. Omdat het gebouw in totaal 6.700 vierkante meter groot wordt zal er veel warmte beschikbaar komen. Eveneens in lijn met de trends is dat het datacenter volledig gebruik gaat maken van duurzame energie. Er worden ook maatregelen toegepast om de passieve emissies te reduceren zijn.

Zeker voor Nederlandse begrippen is het wel opvallend te zien dat Interxion BRU 4 niet alleen bouwt om aan de toenemende vraag te voldoen. Wat ook een rol speelt is dat het oudere BRU 2 is verkocht en niet langer als datacenter gebruikt zal gaan worden.

(link)

Lees ook

Geothermie Nederland brengt aardwarmte in kaart

De potentie van aardwarmte is enorm. Ook voor datacenters. Toch bleef de productie van aardwarmte in 2021 nagenoeg gelijk ten opzichte van 2020. Er werd in 2021 6,4 PJ (PetaJoule) warmte geproduceerd ten opzichte van 6,2 PJ in 2020.

Ook in Ashburn is sprake van stroomtekort

Ook in Ashburn is sprake van stroomtekort

De wellicht grootste datacenterhotspot, Ashburn, in Noord-Virginia lijkt met dezelfde problemen als Amsterdam, Dublin en Frankfurt te maken krijgen. De vraag naar stroom is groter dan het aanbod. Nieuwbouw moet mogelijk wachten tot 2026.

Ook datacenters moeten vanaf 2026 Smart Building Ready zijn

Ook datacenters moeten vanaf 2026 Smart Building Ready zijn

Ook datacenters moeten vanaf 2026 Smart Building Ready zijn. Maar wat betekent dat eigenlijk? Bram Schats van Avelution legt het in dit artikel uit.