Nieuw vliegwiel van Active Power kan 60 seconden energie leveren

Active Power lanceert een nieuw vliegwiel waarmee IT-apparatuur voor een periode van 60 seconden van energie kan worden voorzien. Dit geeft datacenterbeheerders die met een stroomstoring worden geconfronteerd voldoende tijd om over te schakelen op een alternatieve energiebron.

De nieuwe CleanSource 275XT UPS is een 3-fase UPS-systeem en biedt ondersteuning voor voltages van 380V tot 480V. Het systeem is goedgekeurd voor maximaal 275 kVa. Tot maximaal acht units kunnen parallel worden geschakeld om de capaciteit te vergroten en redundantie te realiseren.

78% langere draaitijd

De nieuwe UPS is de opvolger van de CleanSource 300 UPS. De CleanSource 275XT UPS biedt een tot 78% langere draaitijd dan zijn voorganger. Om dit mogelijk te maken heeft Active Power de snelheid waarmee het vliegwiel draait verhoogd van 7.700 toeren per minuut naar 10.000 toeren per minuut.

Active Power stelt dat vliegwielen een goed alternatief zijn voor accu gebaseerde UPS-systemen. Vliegwielen zouden een 40% lagere total cost of ownership opleveren, wat de oplossingen financieel interessant maakt voor datacenterbeheerders. Daarnaast is de kans op storingen volgens Active Power lager 12 maal lager, terwijl de CO2-uitstoot ten opzichte van accu gebaseerde UPS-systemen negen maal lager is.

Beschikbaarheid

De CleanSource 275XT UPS is vanaf het vierde kwartaal van 2016 wereldwijd leverbaar. Extra configuraties en opties worden naar verwachting in de eerste helft van 2017 geïntroduceerd.

Lees ook
Elinex Power Solutions wordt value added reseller van Huawei

Elinex Power Solutions wordt value added reseller van Huawei

Huawei en Elinex Power Solutions gaan een partnership aan. Elinex is de eerste UPS channel partner van Huawei die zich in West-Europa op UPS'en richt. De samenwerking is bekend gemaakt op de Huawei Enterprise Western Europe Channel Conference in Rome. Elixex wordt een value added partner van Huawei in West-Europa. Het bedrijf gaat in eerste instan1

Schneider Electric introduceert enkelfase Smart-UPS

Schneider Electric introduceert enkelfase Smart-UPS

Schneider Electric helpt datacenterbeheerders verliezen in hun elektrische installaties verder te beperken met nieuwe Smart-UPS systemen. De verschillende versies van de Smart-UPS On-Line helpen daarnaast om de power quality verder te verbeteren. De Smart-UPS On-Line bestaat uit 5-10 kVA-modellen, die een power-factor kennen van 0,9. De 6-10 kVA-m1

Servers onderdompelen in olie verlaagt energieverbruik van supercomputer aanzienlijk

Servers onderdompelen in olie verlaagt energieverbruik van supercomputer aanzienlijk

De datacentersector maakt wereldwijd een jaarlijkse groei door van 12%, waardoor het energieverbruik alleen maar blijft stijgen. Besparen op het energieverbruik van bijvoorbeeld de koelinstallatie is hierdoor van groot belang. Een prototype supercomputer van het Tokyo Institute of Technology zet hiervoor onderdompeling in, wat zorgt voor een aanzi1