Elinex Power Solutions wordt value added reseller van Huawei

Huawei-Elinex

Huawei en Elinex Power Solutions gaan een partnership aan. Elinex is de eerste UPS channel partner van Huawei die zich in West-Europa op UPS'en richt. De samenwerking is bekend gemaakt op de Huawei Enterprise Western Europe Channel Conference in Rome.

Elixex wordt een value added partner van Huawei in West-Europa. Het bedrijf gaat in eerste instantie modulaire UPS-oplossingen van Huawei leveren op de Europese markt. De bedrijven willen op termijn daarnaast gaan samenwerking op het gebied van netwerkenergie en IT-oplossingen.

Ervaring met integreren van noodstroomoplossingen

"Met ruim 25 jaar aan ervaring in het integreren van noodstroomoplossingen kunnen wij de kwaliteit van UPS-producten die Huawei onlangs op de Europese markt heeft gelanceerd waarderen. Niet alleen leveren deze producten uitmuntende prestaties, ook voldoen zij aan de laatste standaarden voor connectiviteit, efficiëntie en CO2-voetafdruk. Deze producten hebben daarnaast een uitstekende bouwkwaliteit. We kijken er dan ook naar uit te met UPS-producten van Huawei te kunnen voldoen aan de behoeftes van onze klanten", legt Huub van Raamsdonk, CEO van Elinex, uit.

"Huawei heeft veel ervaring in telecommunicatie. Dit is voor ons reden een leidende positie na te streven in de energiemarkt voor grote bedrijven met efficiënt energiebeheer voor netwerken via stabiele, betaalbare en duurzame oplossingen. De samenwerking met Elinex is voor onze klanten een win-win-situatie", aldus Leon He, directeur van de Huawei Western Europe Enterprise Business Unit.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Eurobat: veel innovatie, maar Li-ion en loodbatterijen blijven voorlopig dominant

Eurobat: veel innovatie, maar Li-ion en loodbatterijen blijven voorlopig dominant

In een recente publicatie van Eurobat, de vereniging van fabrikanten en afnemers van batterijen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, wordt ingegaan op de toekomst van batterijtechnologie. Ondanks de grote nadruk op innovatie blijven Li-ion en loodbatterijen de komende jaren de dominante technologieën.

Vinding van Microsoft vermindert lithiumgebruik in batterijen aanzienlijk

Vinding van Microsoft vermindert lithiumgebruik in batterijen aanzienlijk

Microsoft heeft in samenwerking met het Pacific Northwest National Laboratory (PNNL) een interessante doorbraak bereikt in batterijtechnologie. Deze ontwikkeling, waarbij gebruik wordt gemaakt van een nieuw batterijmateriaal dat tot 70 procent minder lithium bevat, kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de toekomst van datacenters.

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

In een belangrijke stap richting een duurzamere digitale infrastructuur, heeft Saft, een dochteronderneming van TotalEnergies, een Battery Energy Storage System (BESS) geleverd aan Microsoft voor een datacenter in Zweden. Het systeem, dat in juni van dit jaar in gebruik werd genomen, vervangt de diesel generatoren. Microsoft wil in 2030 alle datac1