Schneider Electric introduceert enkelfase Smart-UPS

schneider-electric-smart-ups-on-line

Schneider Electric helpt datacenterbeheerders verliezen in hun elektrische installaties verder te beperken met nieuwe Smart-UPS systemen. De verschillende versies van de Smart-UPS On-Line helpen daarnaast om de power quality verder te verbeteren.

De Smart-UPS On-Line bestaat uit 5-10 kVA-modellen, die een power-factor kennen van 0,9. De 6-10 kVA-modellen zijn de eerste enkelfase UPS-systemen van Schneider Electric. Gebruikers kunnen beide reeksen zowel in racks opnemen als zelfstandig opstellen. De systemen hebben een compacte vormgeving en worden standaard geleverd met een netwerkaansluiting. Deze aansluiting kan worden gebruikt om de UPS'en te voorzien van extra accessoires en communicatievoorzieningen.

Dubbele conversie en online topologie

De nieuwe Smart-UPS On-Line kent een dubbele conversie en een online topologie. De inverter voorziet de aangesloten apparatuur continu van geschoonde elektrische stroom. De systemen zijn daardoor in staat de apparatuur te ondersteunen die geen variaties in voltages of frequentie kunnen opvangen. Organisaties kunnen de UPS'en daarnaast inzetten voor IT- en netwerkapparatuur die op variaties van 20 milliseconde of meer werken. Ook is een 'green mode' beschikbaar. Deze modus maakt geen gebruik van dubbele conversie, waardoor een efficiency van 97 procent kan worden behaald.

De nieuwe Smart-UPS serie is uitgerust van een zogeheten Intelligent Battery Management-voorziening en een Predictive Battery Replacement. Deze features helpen gebruikers de batterijen continu te beheren en bij een eventuele afwijking proactief over te gaan tot vervanging van een batterij. Gebruikers kunnen ook extern opgestelde batterijen beheren. Een grafische interface lokaliseert de te vervangen batterij op eenvoudige wijze.

Dossiers
Lees ook
Onderzoek: ’Groei in de wereldwijde markt voor datacenters ondanks economische uitdagingen’

Onderzoek: ’Groei in de wereldwijde markt voor datacenters ondanks economische uitdagingen’

Volgens de meest recente editie van‘Global Data Center Market Comparison Ranking' van Cushman & Wakefield (C&W) blijft de wereldwijde markt voor datacenters een aanzienlijke groei doormaken.

De verbinding van Dirk Pol

De verbinding van Dirk Pol

In de wereld van netwerkdiensten staat Dirk Pol ruim 26 jaar lang als een baken, met zijn expertise die de vormgeving van connectiviteit beïnvloedt. Van zijn vroege dagen in softwareontwikkeling tot het sturen van i4 Networks richting innovaties,

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Dat datacenters meer moeten doen aan duurzaamheid zal niet verbazen. Evenmin zal de lezer vreemd opkijken van de verhoogde activiteiten van adviseurs, zoals het Uptime Institute, die met onderzoeken zwaaien.