Nieuw datarecord via optische glasvezelkabel

ibmsnelheidsrecord2

Onderzoekers van IBM zijn erin geslaagd een nieuwe recordsnelheid te behalen via een optische glasvezelkabel. Data werd met een snelheid van 64 Gbit/s over een kabellengte van 57 meter verzonden. Dit is 14 procent sneller dan het vorige record.

Voor het verzenden is als modulatie de non-return to zero (NRZ) standaard gebruikt. De onderzoekers hebben de maximale datasnelheid van deze modulatie maar liefst verdubbeld. Voorheen werd gedacht dat 32 Gbit/s de maximaal haalbare snelheid zou zijn met NRZ.

De data werd verzonden met behulp van 'vertical cavity surface emitting laser'. Daarnaast werd de ontvanger voorzien van een speciale, gevoeligere chip. Deze chip is in staat variaties in het datasignaal te detecteren en compenseren, wat de bandbreedte van de optische glasvezelkabel aanzienlijk vergroot. Dit maakt het dan ook mogelijk de hogere datasnelheid te behalen.

Meer over
Lees ook
BICSI publiceert update van ANSI/BICSI 002-2024

BICSI publiceert update van ANSI/BICSI 002-2024

BICSI heeft onlangs ‘ANSI/BICSI 002-2024, Data Center Design and Implementation Best Practices’ en ‘Essentials of Data Center Projects, Second Edition’ uitgebracht. Beide documenten spelen al jaren een belangrijke rol bij het plannen, ontwerpen, bouwen en beheren van datacenterfaciliteiten.

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

In december 2023 is het eerste iXora systeem bij een van de datacenters van NorthC in Rotterdam geïnstalleerd. Na een periode van vier maanden heeft iXora al heel veel kunnen testen en de resultaten zijn erg goed. Dit toont aan dat men op de juiste weg zit naar succes.

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber (Cloud Infra) stelt klanten in staat om rechtstreeks end-to-end verbindingen te maken van elk Equinix IBX Datacenter naar elke DCspine-verbonden datacenterlocatie op aanvraag, zonder fysieke cross-connects.