Nieuw beveiligingssysteem van Siemon verbetert toegangscontrole tot kasten

Siemon

Ongeplande downtime van een datacenter kan een bedrijf duizenden euro's per minuut kosten. Terwijl stroomuitval en netwerkstoringen een van de meest voorkomende oorzaken zijn, blijkt uit onderzoek dat uitval van datacenters ook vaak veroorzaakt wordt aan menselijke fouten. In een colocatie datacenter kunnen menselijke fouten zoals per ongeluk toegang krijgen tot een verkeerde kast voor herstel- en onderhoudswerkzaamheden al tot grote problemen leiden. 

Met V-Lock introduceert Siemon, de wereldwijde expert op het gebied van IT-infrastructuren, een nieuw beveiligingssysteem voor rackdeuren. Het biedt superieure toegangscontrole voor cabinets en maakt een betere beveiliging en een beter beheer van en controle in bedrijf kritische colocatie- en bedrijfsdatacenters mogelijk. 

GDPR en PCI-DSS

Het nieuwe systeem vereenvoudigd ook de naleving van privacyregels zoals de algemene voorschriften voor gegevensbescherming (GDPR), Sarbanes-Oxley voor de financiële sector en de Payment Card Industry Data Security Standard (PCI-DSS). 

V-Lock bestaat uit een uitgebreid en eenvoudig op te zetten hard- en softwaresysteem. Het omvat tevens een breed scala aan veilige handgrepen die het risico uitsluiten dat universele sleutels kunnen worden gebruikt om een cabinet te openen. V-Lock beveiligingshandgrepen bieden de flexibiliteit om te voldoen aan specifieke behoeften ten aanzien van de veiligheid van de cabinet. Denk onder andere aan elektronische laagfrequente kaarten, hoogfrequente kaarten, biometrische vingerafdrukken en PIN-toegang. 

Om gebruikers, kaarten en biometrische gegevens evenals gebruikers- en groepstoestemmingen te beheren, biedt V-Lock tevens een softwareplatform dat ook realtime monitoring mogelijk maakt. Ook worden uitgebreide logs bijgehouden van activiteiten. Deze gegevens kunnen vervolgens worden gebruikt voor onder andere audits en compliance-doeleinden. 

Universele sleutels

"Fysieke toegangscontrole en -beheer zijn een cruciale maatregel om de veiligheid in datacenteromgevingen te waarborgen en ongeautoriseerde toegang tot datacenterkasten te voorkomen. Maar een kwalitatief hoogwaardig systeem voor fysieke toegangscontrole kan ook het risico van downtime in datacenters beperken", zegt Alberto Zucchinali, Manager Datacenter Solutions and Services bij Siemon. "Ons nieuwe V-Lock systeem elimineert het gebruik van universele sleutels die elke kast kunnen openen. Het beperkt de toegang tot bedrijf kritische apparatuur door slechts toegang te bieden tot specifieke kasten, aan de hand van rollen en tijdsperioden. V-Lock kan op deze manier een waardevolle bijdrage leveren aan de fysieke veiligheid in het datacenter.” 

V-Lock is geschikt voor alle Siemon standalone cabinets. Het kan achteraf worden gemonteerd op éénzijdige scharnierende deuren. Het systeem is beschikbaar in een gecentraliseerd Bus- en Node-systeem dat authenticatie op kastniveau of op het einde van een rij kasten biedt. Ook is een gedecentraliseerd Sentry System voor vrijstaande kasten leverbaar. V-Lock kan ook worden geïntegreerd geleverd worden op maatwerk en vooraf geconfigureerde kasten, zoals Siemon's V-Built, samen met connectiviteit, PDU's en accessoires.

Meer over
Lees ook
Check Point lanceert 40Gb firewall

Check Point lanceert 40Gb firewall

Check Point lanceert een 40Gb firewall gericht op datacenters. Het nieuwe 41000 Security System kan 40Gbps aan dataverkeer beschermen. Het bedrijf speelt met zijn nieuwe firewall in op de toenemende hoeveelheid data die datacenters moeten verwerken. Ook de firewall moet immers op dit hogere dataverbruik zijn berekend. De Check Point 41000 is gebas1

IT-professionals brengen datacenters in gevaar door wijzigingen niet te documenteren

IT-professionals brengen datacenters in gevaar door wijzigingen niet te documenteren

IT-professionals nemen grote risico's die de continuïteit van hun datacenter in gevaar kunnen brengen. 57 procent van alle IT-professionals blijkt wijzigingen aan te brengen in het datacenter zonder deze in documenten vast te leggen. De wijzigingen zijn hierdoor alleen bekend bij deze IT-professionals, met alle risico's van dien. Dit blijkt uit he1

Schneider Electric en McAfee werken samen aan cybersecurity

Schneider Electric en McAfee werken samen aan cybersecurity

Schneider Electric en McAfee gaan een partnership aan voor de levering van cybersecurity-oplossingen. De bedrijven richten zich hiermee op utilities en transportinfrastructuren. De samenwerking betekent onder andere dat organisaties die actief zijn op het gebied van cruciale infrastructuren, zoals water, olie & gas, elektrische netwerken en tr1