Check Point lanceert 40Gb firewall

check-point-61000-41000

Check Point lanceert een 40Gb firewall gericht op datacenters. Het nieuwe 41000 Security System kan 40Gbps aan dataverkeer beschermen.

Het bedrijf speelt met zijn nieuwe firewall in op de toenemende hoeveelheid data die datacenters moeten verwerken. Ook de firewall moet immers op dit hogere dataverbruik zijn berekend. De Check Point 41000 is gebaseerd op de Check Point 61000. Beide systemen maken gebruik van een multi-blade hardware architectuur.

30 10GbE poorten

De firewall kan in een rack worden geplaatst en neemt 6U aan ruimte in beslag. Het model is voorzien van 30 10GbE poorten. De verbindingscapaciteit van de Check Point 41000 bedraagt 80 miljoen gelijktijdige verbindingen. Het apparaat kan 1,1 miljoen verbindingen per seconde leggen.

Het 41000 Security System is per direct leverbaar. Meer informatie over de firewall is hier te vinden.

Lees ook
Onderzoek: ’Groei in de wereldwijde markt voor datacenters ondanks economische uitdagingen’

Onderzoek: ’Groei in de wereldwijde markt voor datacenters ondanks economische uitdagingen’

Volgens de meest recente editie van‘Global Data Center Market Comparison Ranking' van Cushman & Wakefield (C&W) blijft de wereldwijde markt voor datacenters een aanzienlijke groei doormaken.

De verbinding van Dirk Pol

De verbinding van Dirk Pol

In de wereld van netwerkdiensten staat Dirk Pol ruim 26 jaar lang als een baken, met zijn expertise die de vormgeving van connectiviteit beïnvloedt. Van zijn vroege dagen in softwareontwikkeling tot het sturen van i4 Networks richting innovaties,

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Dat datacenters meer moeten doen aan duurzaamheid zal niet verbazen. Evenmin zal de lezer vreemd opkijken van de verhoogde activiteiten van adviseurs, zoals het Uptime Institute, die met onderzoeken zwaaien.