IT-professionals brengen datacenters in gevaar door wijzigingen niet te documenteren

servers

IT-professionals nemen grote risico's die de continuïteit van hun datacenter in gevaar kunnen brengen. 57 procent van alle IT-professionals blijkt wijzigingen aan te brengen in het datacenter zonder deze in documenten vast te leggen. De wijzigingen zijn hierdoor alleen bekend bij deze IT-professionals, met alle risico's van dien.

Dit blijkt uit het 2014 State of IT Changes onderzoek van de leverancier van auditsoftware Netwrix onder 577 IT-professionals. Dat wijzigingen niet altijd worden gedocumenteerd is overigens niet verwonderlijk. 40 procent van de IT-professionals stelt namelijk dat zijn werkgever hier geen formeel beleid voor hanteert.

Wijzingen kunnen tot problemen leiden

De wijzigingen die in datacenters worden aangebracht zorgen zeker niet altijd voor verbeteringen. 65 procent van de IT-professionals geeft aan wel eens een verandering te hebben aangebracht waardoor de dienstverlening van het datacenter werd onderbroken. 52 procent heeft wijzigingen gemaakt die op dagelijkse of wekelijkse basis voor extra downtime zorgen.

Het niet documenteren van wijzigingen kan ook andere risico's met zich meebrengen. 39 procent moet bekennen ongedocumenteerde wijzigingen te hebben aangebracht in een datacenter die later de basis vormde voor een security-incident.

Financiële instellingen en gezondheidssector

Het maken van ongedocumenteerde wijzigingen in datacenters komt in verschillende sectoren opvallend vaak voor. Financiële instellingen gaat het vaakst de fout in. 46 procent van de IT-professionals die bij dergelijke instellingen werkzaam is geeft aan wijzigingen niet altijd te documenteren. Ook in de gezondheidszorg wordt deze fout vaak gemaakt. 44 procent van de IT-professionals die in deze sector actief is blijkt wijzigingen niet altijd in documenten vast te leggen.

"Ongeveer 90 procent van de downtime wordt veroorzaakt door wijzigingen die verkeerd uitpakken. Inzicht in wijzigingen die aan de IT-infrastructuur worden aangebracht is dan ook van essentieel belang om een stabiele omgeving te behouden", legt Michael Fimin, CEO van Netwrix, uit.

Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)