<


NEN-EN 50600-1 en NEN-EN 50600 voor datacenters geüpdatet en gepubliceerd

nen-logo500300

Twee normen voor de constructie en beveiliging van datacenters zijn herzien en gepubliceerd. De normen geven richtlijnen voor de constructie en fysieke beveiliging van (gebouwen voor) datacenters. De richtlijnen zijn ingedeeld op basis van classificaties en criteria uit NEN-EN 50600-1 en onderdeel van de Europese normenserie NEN-EN 50600. De twee normen zijn met deze herziening ook beter op elkaar afgestemd.

Datacenters zijn de spin in het web van wat online gebeurt en een belangrijk onderdeel van de Nederlandse infrastructuur. In de Europese normenserie NEN-EN 50600 zijn eisen opgesteld waaraan datacenters moeten voldoen, zodat gegevens veilig worden opgeslagen. De kern van deze normenserie zijn afspraken over de robuustheid van datacenters. Er is beschreven welke beschikbaarheidsklassen er zijn, welke bouwkundige eisen er gelden en welke beveiligingsmaatregelen en systemen er zijn genomen. In de normen is er, behalve de technische aspecten, ook aandacht voor de processen om een datacenter te managen. In deel 4 van de serie wordt aandacht gegeven aan hergebruik van energie en koeling efficiëntie. Twee delen van de Europese serie zijn recent geüpdatet.

Eisen aan gebouwen en fysieke beveiliging

Twee normen uit de NEN-EN 50600-serie zijn geüpdatet:

Normcommissie datacenters
Nederlandse en internationale normen worden ontwikkeld door experts op diverse terreinen en voor het monitoren en verder brengen van de energietransitie zijn standaarden van het grootste belang. In verschillende normcommissies komen deze experts bij elkaar en stemmen de inhoud van de normen af. Voor de normen voor datacenters nemen negen organisaties deel aan de normcommissie ‘datacenters’.

Lees ook
Kohler brengt digitale BIM-transformatie naar de bouwsector

Kohler brengt digitale BIM-transformatie naar de bouwsector

Kohler Power Systems heeft zijn deelname aan het BIM Object-portaal uitgebreid. Het vermeldt meer dan 100 EMEA-producten, waaronder grote dieselgeneratoren voor hyperscale datacentertoepassingen.

Onderzoek door Vertiv definieert standaardmodellen voor de implementatie van edge computing-omgevingen

Onderzoek door Vertiv definieert standaardmodellen voor de implementatie van edge computing-omgevingen

Vertiv, wereldwijde leverancier van bedrijfskritische infrastructuur en connectiviteitsoplossingen, maakt vandaag de resultaten van onderzoek naar implementatiemodellen voor edge computing-omgevingen bekend.

Het verhaal van iXora

Het verhaal van iXora

De digitale wereld, of dat nu simpele chat berichten zijn of zware applicaties zoals het minen van bitcoins, alles vindt zijn weg via het Internet en gebruikt daarvoor energie. Het Internet, de Cloud, of welke andere benaming we daarvoor gebruiken, heeft zijn digitale plek gevonden ergens in een Datacenter.