NEC Energy Solutions introduceert DSS energieopslagsysteem

NEC Energy Solutions introduceert de Distributed Storage Solution (DSS), een energieopslagsysteem gericht op zowel commerciële als industriële toepassingen. Het systeem is schaalbaar van 85 kWh tot 510 kWh opslagcapaciteit en een vermogenscapaciteit van 30 kW tot 650 kW.

Steeds meer datacenters maken gebruik van energie afkomstig uit duurzame energiebronnen, zoals windmolens of zonnepanelen. Beide zijn echter niet continu beschikbaar. Zo kan op windstille momenten te weinig energie worden gegenereerd om het datacenter aan te drijven. Veel datacenters maken daarom op dit soort momenten gebruik van het reguliere energienetwerk, en draaien in de praktijk dus slechts een deel van de tijd op duurzame energie.

Duurzame energie opslaan

Energieopslagsystemen kunnen dit probleem oplossen. Door overtollige energie die wordt opgewerkt met bijvoorbeeld windmolens of zonnepanelen op te slaan in energieopslagsystemen zoals de DSS van NEC Energy Solutions kan deze energie worden aangesproken op bijvoorbeeld windstille momenten of gedurende de nacht. Dit zorgt ervoor dat datacenters volledig kunnen draaien op duurzame energie, en zorgt dat datacenters onafhankelijk van het reguliere energienetwerk kunnen opereren.

De DSS wordt geleverd met de NEC Energy Solutions AEROS beheersoftware. Het systeem is voorzien van lithium-ion accu’s, die door NEC Energy Solutions zijn ontworpen en getest. De DSS is naar verwachting vanaf het eerste kwartaal van 2017 beschikbaar in de Verenigde Staten. Op een later moment in 2017 wordt het systeem ook in Europa geïntroduceerd.

De Distributed Storage Solution van NEC Energy Solutions (bron: NEC Energy Solutions)

Dossiers
Lees ook
Minister Kamp geeft aftrap voor bouw Google-datacenter in Eemshaven

Minister Kamp geeft aftrap voor bouw Google-datacenter in Eemshaven

Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft gisteren de aftrap gegeven van de bouw van het nieuwe Google-datacenter in de Groningse Eemshaven. Google investeert in vier jaar tijd 600 miljoen euro in het project. In totaal moeten 150 nieuwe vaste banen in de regio worden gecreëerd. Minister Kamp verwacht dat het niet blijft bij deze 150 vaste ba1

Apple breidt datacentercampus in Reno, Californië uit

Apple breidt datacentercampus in Reno, Californië uit

Apple wil zijn datacentercampus in Reno, Californië in de Verenigde Staten uitbreiden. De locatie moet worden voorzien van vier nieuwe gebouwen met een vloeroppervlak van in totaal ruim 9.500 vierkante meter. Dit meldt de Reno Gazette-Journal op basis van aanvragen die Apple bij de lokale overheid heeft ingediend. Het datacenter in Reno wordt in f1