Apple breidt datacentercampus in Reno, Californië uit

Apple wil zijn datacentercampus in Reno, Californië in de Verenigde Staten uitbreiden. De locatie moet worden voorzien van vier nieuwe gebouwen met een vloeroppervlak van in totaal ruim 9.500 vierkante meter.

Dit meldt de Reno Gazette-Journal op basis van aanvragen die Apple bij de lokale overheid heeft ingediend. Het datacenter in Reno wordt in fases gebouwd. De nieuwe gebouwen zijn onderdeel van de derde fase van de bouw van het datacenter. De eerste fase bestond uit 1.858 vierkante meter vloeroppervlak en beschikte over 2,5 megawatt aan vermogen. In de tweede fase verder twee datahallen aan de locatie toegevoegd. Ook werd het datacenter voorzien van een aantal kantoorruimtes.

Het datacenter moet uiteindelijk volledig worden aangedreven met duurzame energie. Het bedrijf heeft een contract getekend met het lokale energiebedrijf NV Energy voor de bouw van een veld aan zonnepanelen. Dit veld gaat in totaal 55 hectares in beslag nemen en moet voldoende energie opleveren om het leeuwendeel van het energieverbruik van het datacenter op te vangen.

Dossiers
Lees ook
Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.