Microsoft stelt noodstroomgeneratoren beschikbaar aan energienetwerk in VS

Microsoft maakt bekend de noodstroomgeneratoren van zijn datacenter in het Amerikaanse Cheyenne, Wyoming beschikbaar te stellen aan het reguliere energienetwerk in de stad. Hiermee wil Microsoft de betrouwbaarheid van het energienetwerk vergroten, zonder dat de energiekosten hiervoor hoeven te worden verhoogd.

Dit maakt Microsoft bekend in een blogpost. De aankondiging komt gelijktijdig met de aankondiging dat Microsoft de totale hoeveelheid windenergie die het bedrijf in de Verenigde Staten afneemt nagenoeg heeft verdubbeld. In totaal neemt het bedrijf 237 MW aan windenergie af van windmolenparken van de bedrijven Black Hills Energy (de Happy Jack en Silver Sage windmolenparken) en Allianz Risk Transfer (het Bloom Wind Project). De totale hoeveelheid door Microsoft in de VS afgenomen windenergie uitkomt op ongeveer 500 MW. De windenergie die bij Black Hills Energy en Allianz Risk Transfer wordt afgenomen zet Microsoft in om zijn datacenter in Cheyenne voortaan volledig met windenergie aan te kunnen drijven.

Geen nieuwe energiecentrale nodig

Microsoft meldt daarnaast dat Black Hills Energy op het punt stond een nieuwe energiecentrale te bouwen om de betrouwbaarheid van het energienetwerk in Cheyenne te kunnen garanderen. Door de noodstroomgeneratoren van zijn datacenter in Cheyenne beschikbaar te stellen hoeft deze energiecentrale nu niet gebouwd te worden. De noodstroomgeneratoren van Microsoft draaien op aardgas, wat een efficiënter alternatief is dan dieselgeneratoren.

In de onderstaande infographic zet Microsoft uiteen hoeveel duurzame energie het in welke Amerikaanse staat afneemt.

Dossiers
Lees ook
Grootste batterijopslagsysteem van ons land staat niet in Amsterdam maar in Vlissingen

Grootste batterijopslagsysteem van ons land staat niet in Amsterdam maar in Vlissingen

Als datacenterindustrie zijn we soms zo druk aan het discussiëren over onze eigen nieuwe trends en ontwikkelingen, dat we wel eens vergeten naar andere branches en sectoren te kijken. Zo lijkt het ook te gaan met batterijsystemen voor energieopslag.

Nederlands consortium start onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

Nederlands consortium start onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatie Technologie met zo’n tien miljoen euro. UT-onderzoeker prof. dr. ir. Hans Hilgenkamp is hoofdaanvrager van het project met de naam NL-ECO. Met de financiering van NWO komt ook ongeveer 2,5 miljoen euro beschikbaar als cofi1

ECL lanceert off-grid datacenter op basis van groene waterstof

ECL lanceert off-grid datacenter op basis van groene waterstof

ECL heeft een modulair, off-grid datacenter geïntroduceerd dat draait op groene waterstof. De startup levert deze datacenters vanaf het tweede kwartaal in blokken van 1 MW met een uptime-garantie van 99,9999 procent.