Microsoft koopt Britse startup voor gegevensoverdracht met zeer hoge snelheden

glasvezel-pixabay-chaitawat

Microsoft heeft aangekondigd dat het Lumenisity heeft overgenomen, een Britse startup die 'hollow core fiber' (HCF) technologieën ontwikkelt, voornamelijk voor datacenters en ISP's. Volgens Microsoft zal de overname het bedrijf in staat stellen "zijn wereldwijde cloudinfrastructuur verder te optimaliseren" en te voldoen aan de latency- en beveiligingsbehoeften van zijn cloudplatform- en serviceklanten.
 

Een HCF-kabel combineert glasvezel met coaxkabel. Ze bestaan al sinds de jaren '90, maar wat Lumenisity hier aan toevoegt, is een eigen ontwerp met een met lucht gevuld centraal kanaal dat omringd is door een ring van glazen buizen. Licht gaat immers sneller door lucht dan door glas. In een proef met Comcast in de VS in april kon een enkele fibre van Lumenisity HCF snelheden leveren van 10 Gbps tot 400 Gbps.

"HCF kan voordelen bieden in een breed scala van sectoren, waaronder de gezondheidszorg, financiële dienstverlening, productie, detailhandel en overheid", schreef Girish Bablani, CVP van Microsoft's Azure Core-activiteiten, in een blogpost. “Voor de publieke sector kan HCF verbeterde beveiliging en inbraakdetectie bieden voor federale en lokale overheden over de hele wereld. Omdat HCF in de gezondheidszorg de omvang en het volume van grote datasets kan accommoderen, kan het helpen bij het versnellen van het ophalen van medische beelden, waardoor het voor aanbieders gemakkelijker wordt om medische beeldvormingsgegevens in de cloud op te nemen, te behouden en te delen. En met de opkomst van de digitale economie zou HCF internationale financiële instellingen kunnen helpen bij het zoeken naar snelle, veilige transacties in een brede geografische regio.”

Meer over
Lees ook
Nutanix introduceert Carbon Power Estimator

Nutanix introduceert Carbon Power Estimator

Nutanix introduceert Carbon Power Estimator om datacenters inzicht te geven in energieverbruik en CO2-voetafdruk. In een tijd waarin duurzaamheid en milieubewustzijn centraal staan, wordt de rol van de IT-afdeling in bedrijven steeds belangrijker. Het is dan ook van essentieel belang dat organisaties inzicht krijgen in het energieverbruik en de CO2-voetafdruk...

Nieuw traffic-record bij DE-CIX Frankfurt: 15 Tbps

Nieuw traffic-record bij DE-CIX Frankfurt: 15 Tbps

Op woensdagavond 20 september heeft DE-CIX Frankfurt een nieuw verkeersrecord gevestigd door voor het eerst de grens van 15 Terabits per seconde (Tbps) te overschrijden, met een piek van 15,29 Tbps. Ter vergelijking: in 2022 doorbrak Frankfurt de barrières van 11, 12, 13 en 14 Tbps.

Lennox EMEA overgenomen door Syntagma Capital

Lennox EMEA overgenomen door Syntagma Capital

Lennox International heeft de details bekend gemaakt van een overeenkomst om de commerciële HVAC- en koelactiviteiten van Lennox EMEA af te stoten. Syntagma Capital, een Europese private onderneming, zal de activa van Lennox in EMEA overnemen.