Microsoft geeft tour door verschillende generaties datacenters

datacenter

Datacenters hebben zich door de jaren heen flink ontwikkeld en zijn hierdoor fors veranderd. Een locatie waar deze evolutie goed te zien is is Quincy, Washington in de Verenigde Staten.

Microsoft heeft The Next Platform onlangs uitgenodigd een bezoek te brengen aan zijn faciliteiten in Quincy. In deze plaats zijn vijf verschillende datacenterbedrijven te vinden: Microsoft, Yahoo, Intuit, Sabey Data Centers en Vantage Data Centers. Microsoft heeft in Quincy meerdere generaties datacenters staan, wat de plaats een ideale locatie maakt om de evolutie van datacenters te bekijken.

Timothy Prickett Morgan doet op The Next Platform verslag van zijn bezoek aan Microsoft in Quincy. Hij beschrijft de ontwikkeling die de datacenters van Microsoft door de jaren heen hebben doorgemaakt, en gaat hierbij uiteraard ook in op zowel de koeling als energievoorziening van de datacenters.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Onderzoek: gezonde groei voor markt voor structured cabling

Onderzoek: gezonde groei voor markt voor structured cabling

De wereldwijde markt voor structured cabling was volgens onderzoeksbureau Grand View Research in 2021 goed voor een omzet van 9,7 miljard dollar. Naar verwachting groeit deze markt tot 2030 met gemiddeld 10% per jaar. Denk bij structured cabling aan zowel de bekabeling als de hardware die deel uitmaakt van de netwerkinfrastructuur.

Ook in Ashburn is sprake van stroomtekort

Ook in Ashburn is sprake van stroomtekort

De wellicht grootste datacenterhotspot, Ashburn, in Noord-Virginia lijkt met dezelfde problemen als Amsterdam, Dublin en Frankfurt te maken krijgen. De vraag naar stroom is groter dan het aanbod. Nieuwbouw moet mogelijk wachten tot 2026.

Ook datacenters moeten vanaf 2026 Smart Building Ready zijn

Ook datacenters moeten vanaf 2026 Smart Building Ready zijn

Ook datacenters moeten vanaf 2026 Smart Building Ready zijn. Maar wat betekent dat eigenlijk? Bram Schats van Avelution legt het in dit artikel uit.