Microsoft geeft tour door verschillende generaties datacenters

datacenter

Datacenters hebben zich door de jaren heen flink ontwikkeld en zijn hierdoor fors veranderd. Een locatie waar deze evolutie goed te zien is is Quincy, Washington in de Verenigde Staten.

Microsoft heeft The Next Platform onlangs uitgenodigd een bezoek te brengen aan zijn faciliteiten in Quincy. In deze plaats zijn vijf verschillende datacenterbedrijven te vinden: Microsoft, Yahoo, Intuit, Sabey Data Centers en Vantage Data Centers. Microsoft heeft in Quincy meerdere generaties datacenters staan, wat de plaats een ideale locatie maakt om de evolutie van datacenters te bekijken.

Timothy Prickett Morgan doet op The Next Platform verslag van zijn bezoek aan Microsoft in Quincy. Hij beschrijft de ontwikkeling die de datacenters van Microsoft door de jaren heen hebben doorgemaakt, en gaat hierbij uiteraard ook in op zowel de koeling als energievoorziening van de datacenters.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Onderzoek JLL: ‘Opnieuw recordjaar voor de belangrijkste datacenterlocaties in Europa’

Onderzoek JLL: ‘Opnieuw recordjaar voor de belangrijkste datacenterlocaties in Europa’

De Europese Tier I-markten van Frankfurt, Londen, Amsterdam, Parijs en Dublin hebben de afgelopen zeven jaar een ongekende groei doorgemaakt. Onderzoeksbureau JLL voorspelt dat de totale marktomvang van de Tier I-markten dit jaar met 17% zal groeien, een extra 432MW. Waarmee 2023 opnieuw een recordjaar wordt

Incidenten bij TikTok laten de security-risico’s zien die datacenters soms lopen

Incidenten bij TikTok laten de security-risico’s zien die datacenters soms lopen

Incidenten bij het controversiële TikTok laten zien hoe snel en gemakkelijk operationele procedures in datacenters overtreden kunnen worden. Theorie en praktijk lijken vaak ver uit elkaar te liggen. Met grote gevolgen voor de security in deze faciliteiten.

Keppel wil drijvend datacenter bouwen

Keppel wil drijvend datacenter bouwen

Als de ruimte beperkt is maar de behoefte aan digitale infrastructuur groot, dan moeten we creatief worden. Daarom werkt Keppel Data Centres in Singapore aan de ontwikkeling van een drijvend datacenter.