Microsoft brengt Azure naar on-premise datacenters

Modern interior of server room in datacenter

Microsoft introduceert Azure Stack, een oplossing waarmee beheerders de software achter Microsoft Azure kunnen implementeren in hun eigen datacenter. Hierdoor kunnen bedrijven een private cloud in een on-premise datacenter combineren met de public cloud van Microsoft.

Met Azure Stack wil Microsoft het voor gebruikers eenvoudiger maken de overstap te maken naar de hybride cloud. Hierbij combineren bedrijven on-premise applicaties als SQL Server, SharePoint en exchange met gedistribueerde applicaties en diensten op het Azure platform.

Self-service

Azure Stack combineert Microsoft technologieën voor het aansturen van storage, compute en networking in een cloudconfiguratie met de Instructure-as-a-Service en Platform-as-a-Service mogelijkheden van Azure. Met het platform kunnen beheerders de self-service functionaliteiten uit Microsoft Azure beschikbaar maken in een on-premise omgeving.

Naar verwachting is een preview van Azure Stack deze zomer beschikbaar.

Lees ook
Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.